Όλες οι εκπομπές

Πρωτεύουσες καρτέλες

TV100
Πόλις, Πολίτης, Πολιτική
Εκπομπή διαλόγου για θέματα πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Η κατ’ εξοχήν πολιτική εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης.
Δημιουργίες
Ζωγραφίζουμε, επαναχρησιμοποιούμε, μετατρέπουμε, κατασκευάζουμε… πολύ απλά δημιουργούμε! μια εκπομπή αφιερωμένη στη χαρά της δημιουργίας.
Στη Γη της Μακεδονίας
Εκπομπή που με επιτόπιες καταγραφές, προβάλλει την παράδοση, τον αρχαιολογικό και φυσικό πλούτο, την ιστορία και τα σύγχρονα πολιτιστικά δρώμενα.
Δημότης Online
«Δημότης-Online» - η κατεξοχήν «διαδραστική» ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κρινής και η καθημερινή (Δευτέρα-Παρασκευή, 16:00-18:00) ενημερωτική εκπομπή του, είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη. Η εκπομπή, που διανύει τον όγδοο χρόνο στον αέρα της TV100, επιβεβαιώνει πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης. Δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2011 μέσα από την αναγκαιότητα της χρηστικής ενημέρωσης σε άμεση διάδραση με το κοινό και μέχρι στιγμής επιτελεί πλήρως τον σκοπό της.
...πέριξ
Εκπομπή «Πέριξ» - Τα μάτια και τα αυτιά της TV100 στην περιφέρεια. Μολονότι αποτελεί το δίκτυο του Δήμου Θεσσαλονίκης, η TV100 δεν μπορεί παρά να αφιερώσει σημαντικό μέρος του κορμού του καθημερινού ενημερωτικού προγράμματός της στην επικαιρότητα εκτός των ορίων της πόλης. Η εκπομπή “Πέριξ” συμπλήρωσε επτά χρόνια ζωής στον αέρα της TV100 θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό προϊόν, (Δευτέρα με Πέμπτη, 13:45-14:45 και σε επανάληψη) παρουσιάζει η δημοσιογράφος Βιβή Ανδρίτσου, σε αρχισυνταξία Ειρήνης Τσαρούχα και σκηνοθεσία Νίκου Μεζερίδη, Με τη βοήθεια ενός δικτύου συνεργατών-ανταποκριτών στις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώνουν για το καθημερινό γίγνεσθαι στην περιφέρεια, αναδεικνύουν μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και παρουσιάζουν πρόσωπα, δράσεις και πρωτοβουλίες που αξίζουν.
Φυσικά Μαγικά
Τα Φυσικά Μαγικά είναι μια εκπομπή που δείχνει πόσο γοητευτική και μαγική είναι η Φυσική και πόσο σχετίζεται με την καθημερινή μας ζωή.
Τα εν Δήμω
Ενημερωτική εκπομπή για θέματα με τοπικό και ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.
Ένα Βιβλίο Ένα Ταξίδι
Εκπομπή που αναδεικνύει τη διαχρονική αξία του βιβλίου και τις αρετές της φιλαναγνωσίας.
Η κληρονομιά του Πυθαγόρα
Η καινοτόμα σειρά ντοκιμαντέρ μεταφέρει τον θεατή σε ένα ταξίδι στον αρχαίο κόσμο, ειδικά των Ελληνικών νησιών και της Αιγύπτου, για να γίνει μάρτυρας του πως η φαινομενικά απλή αυτή εξίσωση έγινε ένας θεμέλιος λίθος τόσο σημαντικός όσο οποιαδήποτε πέτρα ή εργαλείο.
Fatsabook
Εκπομπή που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε τόπου και τη ζεστασιά της φιλοξενίας των κατοίκων.
Μέσα Στην Πόλη Των Άλλων
«Μέσα στην Πόλη των Άλλων» - μια ανοιχτόκαρδη εσωστρεφής εκπομπή πορτραίτων Θεσσαλονικέων.
Πάρτε Θέση
Το καθημερινό πολιτιστικό μαγκαζίνο της TV100 με ιδέες και προτάσεις για τις τέχνες και την ψυχαγωγία.
Άκου να Δεις
Η καθημερινή σας ενημέρωση το πρωί από τις 08.00 έως τις 10.00. Με τη Μαρία Αναγνωστίδου
Πεδίο Ιδεών
Το «Πεδίο Ιδεών» είναι μια προσέγγιση ιδεών στη σύγχρονη καθημερινότητα. Επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Κοντογουλίδης.
Ανοιχτά μικρόφωνα
Αφιερώματα στα μουσικά «διαμάντια» που υπάρχουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
4η Γιορτή Πολυγλωσσίας
Σε απευθείας μετάδοση από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η 4η Γιορτή Πολυγλωσσίας.
18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Έκτακτη εκπομπή που μεταφέρει τον παλμό του Φεστιβάλ.
Αριθμοί (Numbers)
ΑΡΙΘΜΟΙ, η συμπαραγωγή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης με το τηλεοπτικό δίκτυο EBS από τη Νότιο Κορέα. Μια εξαιρετική σειρά τεκμηρίωσης που παρουσιάζει τους πέντε αριθμούς "π," "∞," "x," "0," "i" και την ιστορία της ανακάλυψης του. Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των Μαθηματικών, με γυρίσματα σε 25 χώρες.
Τα Λόγια της πόλης
Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή για όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα τη στιγμή που συμβαίνουν.
20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Έκτακτη εκπομπή που μεταφέρει τον παλμό του Φεστιβάλ.
Παγκόσμιος Κινηματογράφος
Ξένες ταινίες απο τον Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο στην TV100.
Αρπακτικά Ζώα (Be a Predator II)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου με ελληνικούς υπότιτλους. Χρησιμοποιώντας υψηλές τεχνολογίες η σειρά παρουσιάζει την όμορφη άγρια φύση και μια άποψη της ζωής και των αισθήσεων των αρπακτικών ζώων.
reservoir doc
Η Θεσσαλονίκη μέσα από το βλέμμα σημαντικών ανθρώπων. Μια πρωτότυπη εκπομπή για την Θεσσαλονίκη μέσα στον χρόνο. Χωρίς παρουσιαστές ή καλύτερα με πολλούς και διαφορετικούς. Αξιοσημείωτες προσωπικότητες της πόλης (και όχι μόνο) αναλαμβάνουν να φτιάξουν το δικό τους ντοκιμαντέρ για την πόλη, επιλέγοντας οι ίδιοι το θέμα. Προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, της επιστημονικής- πανεπιστημιακής κοινότητας, της κοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της λογοτεχνίας, του αθλητισμού...
Επικοινωνήστε με τα Παιδιά σας(Connect with kids)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο παραγωγής 2003. Η πολυβραβευμένη σειρά δείχνει στους τηλεθεατές μια πλευρά της ζωής των σημερινών παιδιών.
Sport Report
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης, καθημερινά στην TV100.
Παγκόσμιο Ενδιαφέρον (Global Focus)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου.
City Break
Το “City Break” είναι η καλοκαιρινή πρόταση ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από την TV100. Επικαιρότητα και θέματα καθημερινότητας, αθλητικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα αναδεικνύονται με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις. Ειδήσεις, πληροφορίες, ζωντανές συνδέσεις, πρόσωπα, ό,τι συμβαίνει στη χώρα βάζοντας στο επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ό,τι απασχολεί τα social media, περίεργα και παράξενα απ' όλο τον κόσμο, προτάσεις διασκέδασης συνθέτουν το “μωσαϊκό” του “City Break”.
Ελληνικός Κινηματογράφος
Tο γέλιο και η συγκίνηση, μέσα απο ατάκες που έμειναν στην ιστορία, όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!Ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της TV100. 
Ευρωπαϊκό Σχέδιο (Euromaxx Design)
Το σχέδιο είναι η διαδικασία με την οποία σχεδόν όλα τα αντικείμενα από αυτοκίνητα μέχρι συνδετήρες, από ρούχα έως καρέκλες, αποκτούν μία συγκεκριμένη μορφή και φόρμα. Αλλά το σχέδιο περιλαμβάνει περισσότερα από το σχήμα και το στυλ , το καλό σχέδιο είναι μια περίπλοκη διαδικασία στην οποία διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες ανάγκες πρέπει να υλοποιούνται για να σιγουρευτεί η λειτουργία των προϊόντων με τον επιθυμητό τρόπο. Το σχέδιο είναι καλό όταν αισθητικά και εργονομικά στοιχεία, αντοχή, λειτουργία, οικολογία και άνεση εναρμονίζονται και συμπληρώνουν το ένα το άλλο.
Άγρια Ζωή (Wildlife)
Παρουσιάζονται μερικά από τα σημαντικότερα θηλαστικά της γης, η ζωή τους, η ιστορία τους, η εξέλιξη τους, η σημασία τους στην ισορροπία του οικοσυστήματος, η επίδραση στον άνθρωπο, ο ρόλος τους σε ιστορικά γεγονότα, θρύλοι και παραδόσεις, τέρατα και πραγματικότητα, είναι τα θέματα που παρουσιάζει η σειρά ντοκιμαντέρ Wildlife.
Πολιτιστικό Ημερολόγιο
Το "Πολιτιστικό Ημερολόγιο" είναι μια εκπομπή καταγραφής και προβολής της πολιτιστικής δραστηριότητας της χώρας μας.
Τα Γουέστερν στην TV100
Αφιέρωμα στις ταινίες Γουέστερν κάθε Κυριακή στις 22:00
Μεγάλα Παγκόσμια Μυστήρια (Worlds Greatest Mysteries)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο. Πολλά μυστήρια ή ανεξιχνίαστα περιστατικά έχουν πραγματοποιηθεί στην διαδρομή του ανθρώπου πάνω στη γη. Μερικά από αυτά τα φαινόμενα βρήκαν γρήγορα εξήγηση είτε σε υπερφυσικά όντα, είτε σε ευκολόπιστες επεξηγήσεις, είναι όμως όλα αυτά αλήθεια;
Ευρωπαϊκή Τέχνη (Euromaxx Arts)
Η σειρά συναντά τις τέχνες. Η Ευρωπαϊκή σκηνή της τέχνης είναι ένας φωτεινός και συναρπαστικός κόσμος γεμάτος ιδέες και δημιουργικότητα. Το φάσμα είναι τεράστιο από έργα κοινωνικής κριτικής σε αυτά που είναι παιχνιδιάρικα ή απλά είναι διακοσμητικά. Η σύγχρονη τέχνη είναι σόου και επιχείρηση μαζί, με ρίζες στην παράδοση, βρίσκεται συνεχώς σε μια συνεχή διαδικασία επαναπροσδιορισμού. Ο φακός της σειράς βρίσκεται εκεί για να είναι μάρτυρας της διαδικασίας αυτής.
Τα Δάκρυα της Γής (Tears In World)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου νοτιοκορεάτικης παραγωγής 2013 με ελληνικούς υπότιτλους. Υπάρχουν περιοχές στην γη που έχουν μεγάλη συμβολή στην διατήρηση της παγκόσμιας ισορροπίας της ατμόσφαιρας, κι όμως οι άνθρωποι αντί να τις προστατεύσουν, κάνουν ότι μπορούν για να τις καταστρέψουν.
Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων
Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ημέρας με αναλυτικές παρουσιάσεις θεμάτων.
Γεωργία και Οικολογία (Farming and ecology)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο παραγωγής 2005.
Ντοκιμαντέρ Πανίδα
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωτισμένο.
Άγριοι Καρχαρίες (Shark Chasers)
Ακολουθούμε δύο τολμηρούς δύτες τον Ρομπέρτο και τον Ασκάνιο, οι οποίοι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα πιο επικίνδυνα θαλάσσια όντα τους καρχαρίες. Μαζί τους ταξιδεύουμε στην Κόστα Ρίκα, στη νότια Αφρική, στις Μπαχάμες και στην Γαλλική Πολυνησία, οι άγριοι καρχαρίες και τα άλλα άκρως επικίνδυνα πλάσματα που συναντάμε στο βυθό αυτών των εξωτικών προορισμών, απλά κόβουν την ανάσα. Οι δύο εξειδικευμένοι δύτες αναζητούν και καταγράφουν τα διάφορα είδη από τους καρχαρίες.Αμερικανική παραγωγή 2002
"Το όνομά μου δεν είναι Πρόσφυγας"
Ως δημοσιογραφικός οργανισμός δημόσιου χαρακτήρα, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 έχει καθήκον να ενημερώσει, όχι μόνο για τις ακραίες εκδηλώσεις αυτής της νέας πραγματικότητας, αλλά για την απλή, καθημερινή "κανονικότητά" της. Καλείται, με άλλα λόγια, να μας "συστήσει" τους πρόσφυγές ΜΑΣ. Αυτό επιχειρεί η νέα σειρά 20λεπτων "μίνι-ντοκιμαντέρ" με τίτλο "Το όνομά μου δεν είναι Πρόσφυγας". Μέρος της αποστολής τους ήταν να εμπλέξουν τους ίδιους τους πρόσφυγες στη διαδικασία της οπτικοακουστικής αφήγησης, ώστε η παρουσίαση του "πορτρέτου" τους - από που ήρθαν, τι τράβηξαν για να φτάσουν ως εδώ, πως ζουν σήμερα και τι προσδοκούν για το μέλλον, το δικό τους και των παιδιών τους - να είναι όσο το δυνατό "αδιαμεσολάβητη".
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 με το Ανατολικό Φροντιστήριο
Έκτακτη εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018.  Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 14:00 με τη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου.
Τομές στην Επικαιρότητα
Εμβάθυνση σε θέματα διεθνοπολιτικά, επιστημονικά και φιλοσοφικά, μέσα από την έμπειρη ματιά του Παντελή Σαββίδη.
Ντοκιμαντέρ
.
Ιστορία και Πολιτισμοί
Κτίσματα που παρέμειναν χρόνια στην θέση τους, διδάσκουν πως οι άνθρωποι μεγαλούργησαν με τις γνώσεις τους, με τις πέτρες μετέδωσαν ένα είδος πολιτισμού, που έμεινε αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου.Η Ρωσική Επανάσταση ήταν μια σειρά από μεγάλα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στη Ρωσία κατά το έτος 1917 και δεν σφράγισαν μόνο την ιστ
Η Μουσική Τζαζ (Jazz Essentials)
Θρυλικοί καλλιτέχνες της τζάζ μουσικής μαγνητοσκοπήθηκαν ζωντανά σε φεστιβάλ τζάζ του Μόντρεαλ και στο Παρίσι, παρουσιάζοντας μοναδικές συνεντεύξεις στο είδος τους.
Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών - Θεσσαλονίκη 2016
Συνοπτική παρουσίαση των αγώνων για το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών - Θεσσαλονίκη 2016 καθημερινά στο αθλητικό ένθετο της εκπομπής City Break στις 15:50 και αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19:50.
Ευρωπαίοι Καλλιτέχνες (Euromaxx Pop 'n Art)
Η σειρά ντοκιμαντέρ ανιχνεύει ένα τόξο μεταξύ πολύ διαφορετικών καλλιτεχνών και αρχών. Είτε είναι τέχνη ποπ ή ποπ τέχνη όλοι οι σχεδιαστές σκέφτονται διαφορετικά. Παρουσιάζονται μερικοί διάσημοι δημιουργοί, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί, όλοι τους όμως μοιράζονται το ίδιο πάθος για το ασυνήθιστο. Υπάρχει χώρος για σχεδόν οτιδήποτε σε αυτή τη σειρά, από πολιτιστικά αποκορυφώματα όπως μια υπερπαραγωγή της Αίντα σε εξωτερικό χώρο μέσα στο χιόνι, έως σε μια αναφορά σ’ ένα πορτραίτο του Κλωντ Μονέ στο Giverny, ή μία ιστορία για ασυνήθιστους δίσκους βινυλίου.
Αποστολή στο Nordkapp
Ένα μοναδικό road trip από τη Θεσσαλονίκη στο Nordkapp. Παραγωγή 2016.
Moto in Action
Ενημερωτική εκπομπή για τους φίλους των 2 τροχών. Νέα μοντέλα, αγώνες μοτοσυκλέτας, παρουσίαση καινούργιων μοντέλων, πλεονεκτήματα και προτερήματα οδηγώντας δίτροχα, συμβουλές για καλή οδηγική συμπεριφορά. Επιμέλεια - παρουσίαση: Θανάσης Μουρίκης.
Παιδικό Πρόγραμμα
Η παιδική ζώνη της TV100 Σαββατοκύριακο στις 08.30
Ταρζάν
Αφιέρωμα στον Ταρζάν από την TV100.
Οικολογικές Μάχες (Ecological Battles)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο, παραγωγής 2000.
19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Έκτακτη εκπομπή που μεταφέρει τον παλμό του Φεστιβάλ.
Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα
Μουσική εκπομπή αφιερωμένη στο λαϊκό τραγούδι και τους δημιουργούς του... Η εκπομπή που φιλοξένησε δεκάδες εξαιρετικούς καλλιτέχνες του λαϊκού μας τραγουδιού. Ειδικά αφιερώματα σε πλήθος καλλιτεχνών όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, Στέλιος Καζαντζίδης, Μπάμπης Γκολές, Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Μωραϊτης, Αφεντούλα Ραζέλη κ.α. Η εκπομπή που σέβεται και τιμά το γνήσιο ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι. Παρουσιάζει ο Πάρης Μήτσου.
Θέατρο Σκιών
Ένα πανηγύρι χαράς και γέλιου, που στόχο έχει να γνωρίσουν οι τηλεθεατές τον πιο αγαπημένο λαϊκό ήρωα, τον Καραγκιόζη, είναι η εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Στανίσης, μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη. Οι μικροί και μεγάλοι, θα γελάσουν αλλά και θα διδαχθούν με τις περιπέτειες του καμπούρη, ξυπόλητου και ρακένδυτου ήρωα. O Καραγκιόζης επικεντρώνεται σε εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα σε θέματα από την ελληνική μυθολογία, την «Οδύσσεια» και τους «Αργοναύτες», το «Θησέα και Μινώταυρο», κ.α.
Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική (European Architecture)
Η Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ξεχωρίζει μέσα από έναν πλουραλισμό του στυλ. Τα χτυπητά κτίρια της μοντέρνας εποχής, μερικές φορές χαρακτηρίζονται από δομικές επιτυχίες ή την πρωτοποριακή χρήση υλικών, μέσα από την ειδικό αρχιτεκτονικό ύφος. Βλέποντας τέτοια αρχιτεκτονική ποικιλία, είναι αδύνατο να μιλήσουμε με όρους πανευρωπαϊκού στυλ. Παρόλο που μόνιμες και διάσημες στιλιστικές τάσεις μπορούν να αναγνωριστούν. Στην μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική όλα μοιάζουν δυνατά, από γεωμετρικούς κύβους σε οργανικές δομές, από νέο-κλασσικές στιλιστικές δημιουργίες σε φουτουριστικές κατασκευές.
Ωκεάνιος Ζωολογικός Κήπος (Ocean Zoo)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο.
Λεπτές γεύσεις (Epicerie Fine)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου με ελληνικούς υπότιτλους εξωτερική παραγωγή TV5MONDE. Παρουσιάζονται εξαιρετικές μοναδικές γεύσεις από την Γαλλική ύπαιθρο, που αναδεικνύουν την πολιτισμική κουλτούρα, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα των Γάλλων.
Το Μικρό Καράβι
Μια εκπομπή για τις τέχνες με έμφαση στην εικόνα.
Η TV100 στην 83η ΔΕΘ
Κάθε Σεπτέμβριο, μέσα από τη συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, η Γενική Έκθεση της ΔΕΘ-Helexpo «ταξιδεύει» τηλεοπτικά παντού.
Ανακαλύπτοντας την Ψυχολογία(Discovering Psychology)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου με ελληνικούς υπότιτλους αμερικανικής παραγωγής 2004.
Η Τέχνη στους Αιώνες (Art Through Time)
Με την σειρά ντοκιμαντέρ ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, μέσω των ηλικιών για να γνωρίσουμε την τέχνη των πολιτισμών στις διάφορες περιόδους της ιστορίας. Αυτή η προσέγγιση που γίνεται για την μελέτη και την εκτίμηση της τέχνης, προσφέρει στον τηλεθεατή, μία μοναδική προοπτική για την ιστορία, την σκέψη, τις πεποιθήσεις και την ανθρώπινη μορφή. Εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες επανεξετάζονται από ομάδα επιστημόνων, για να αποκαλύψουν τα διαρκή θέματα της ανθρωπότητας.
Τhe Greatest Journeys on Earth(Τα Μεγάλα Ταξίδια στη Γη)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο παραγωγής 2009.
Η TV100 στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έκτακτη εκπομπή που μεταφέρει τον παλμό του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η 81η ΔΕΘ στην TV100
Ό,τι συμβαίνει στο κορυφαίο γεγονός της Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση, μπαίνει καθημερινά στο στούντιο της TV100 μέσα στη HELEXPO ΔΕΘ, σ΄ ένα ζωντανό δίωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Κάθε βράδυ αμέσως μετά το Δελτίο Ειδήσεων, από τις 20:00 έως τις 22:00, η Πόπη Αστεριάδου και η Βίκυ Δήμου επιμελούνται και παρουσιάζουν την εκπομπή «Η TV100 στην 81η ΔΕΘ», με πολλούς καλεσμένους στο στούντιο, ρεπορτάζ για τον παλμό της
Η TV100 στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έκτακτη εκπομπή που μεταφέρει τον παλμό του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Εξερευνώντας τη Μεσόγειο(Mediterranean Sub II)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο παραγωγής 2009.
Viva !
To Viva ! είναι ένα τηλεοπτικό lifestyle περιοδικό με θέματα, γυμναστικής, μόδας, ομορφιάς, διασκέδασης και διακόσμησης.
Ντοκιμαντέρ Συμπαραγωγές TV100-Ν. ΚΟΡΕΑ
Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες είναι μια προσπάθεια της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας και τηλεοπτικών σταθών της Κορέας για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανταλλαγή πολιτιστικού προϊοντος. Η συνεργασία αυτή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης είναι η φυσική εξέλιξη των δεσμών που αναπτύχθηκαν με την προβολή για πρώτη φορά στην Ελλάδα τηλεοπτικών σειρών (K-dramas) από τη χώρα της πρωινής γαλήνης.
Οι Απόγονοι του Ήλιου (Descendants of the Sun)
Descendants of the Sun, η τηλεοπτική σειρά του τηλεοπτικού δικτύου KBS της Νοτίου Κορέας, παραγωγής 2016, που σάρωσε σε τηλεθέαση όπου προβλήθηκε, αποκλειστικά στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
Beach Volley Action
Σε μαγνητοσκόπηση τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους τελικούς αγώνες ανδρών και γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, βραβεύσεις και πολύ θέαμα στην άμμο.
Πρωτογενώς
Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.
INPUT 2017 Thessaloniki
Το παγκόσμιο συνέδριο επαγγελματιών της δημόσιας τηλεόρασης INPUT 2017, σε απευθείας μετάδοσή από την αποθήκη Α' του λιμανιού στην Θεσσαλονίκη, η συζήτηση για την δημόσια τηλεόραση.
Τεχνολογία Καθημερινότητας (How Does That Works)
Ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο, αγγλικής παραγωγής 2007.
Ειδικές Εκπομπές
Επιλεγμένες εκπομπές από το αρχείο της TV100.
Η TV100 στην 82η ΔΕΘ
Κάθε Σεπτέμβριο, μέσα από τη συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, η Γενική Έκθεση της ΔΕΘ-Helexpo «ταξιδεύει» τηλεοπτικά παντού.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Αναλυτικό δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ απο την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα. Με ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει επτάλεπτο δελτίο ειδήσεων στη νοηματική.
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 με το Ανατολικό Φροντιστήριο
Έκτακτη εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017.  Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 14:00 με τη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου.
7 τοις Εκατό
Ενημερωτική εκπομπή που αναφέρεται σε μία συνοπτική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε, παρουσιάζοντας τα πιο ενδιαφέροντα από τα ρεπορτάζ των Δελτίων Ειδήσεων που προβλήθηκαν. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή (Ε) στις 15:00.
Ο Μεγάλος Πόλεμος (The Great War)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου με ελληνικούς υπότιτλους,. Αγγλικής παραγωγής 2005.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Ενημερωτική εκπομπή για το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
7 τοις Εκατό-Πολιτισμός
Εκπομπή που αναφέρεται σε μία συνοπτική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε, παρουσιάζοντας τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά ρεπορτάζ των Δελτίων Ειδήσεων που προβλήθηκαν.Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο 16:00 και σε επανάληψη Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος
18 συναρπαστικά επεισόδια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Χίτλερ. Από τα μεγάλα οράματα του Χίτλερ μέχρι την τελική πτώση. Οι σημαντικότερες μάχες που άφησαν πίσω τους πάρα πολλούς νεκρούς, άλλαξαν την ζωή εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων και διαμόρφωσαν γενικά την νεώτερη παγκόσμια ιστορία.
Κηπουρική(Gardening)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου με ελληνικούς υπότιτλους παραγωγής 2005.
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 με το Ανατολικό Φροντιστήριο
Έκτακτη εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 14:00 με τη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου.
17o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Σπουδαίοι δημιουργοί, αποκαλυπτικά θέματα, συγκλονιστικές εικόνες: Οι ταινίες του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα.
Like
Like, η νεανική ψυχαγωγική τηλεοπτική εκπομπή που θα σας κάνει μια ολοήμερη ξενάγηση. Με το ερώτημα να είναι ένα: "Εσύ πως θα ξόδευες 20€ κάνοντας όλο και περισσότερα πράγματα στην πόλη σου ;
Το Δημοτικό Συμβούλιο Συνεδριάζει
Σε απευθείας μετάδοση από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης
Θαυμαστή Φύση (Nature Wonderland)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου μεταγλωττισμένο αμερικανικής παραγωγής 2010.
Μαγειρική στους Αγρούς (Chefs a' Field)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου με ελληνικούς υπότιτλους παραγωγή 2007. Η σειρά προσφέρει καινούργιες γαστρονομικές περιπέτειες για όλες τις ηλικίες με τους καλύτερους σεφ της Αμερικής.
Η TV100 στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έκτακτη εκπομπή που μεταφέρει τον παλμό του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων
Αναλυτικό δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ απο την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα. Με ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Περιλαμβάνει επτάλεπτο δελτίο ειδήσεων στη νοηματική.
Πράσινα Κτίρια (Building Green)
Σειρά ντοκιμαντέρ ενημερωτικού περιεχομένου με ελληνικούς υπότιτλους, Αμερικανικής παραγωγής.
FM100.6
Στου Αιώνα την Παράγκα
Ιστορίες τραγουδιών, βιογραφίες και συνεντεύξεις από πρόσωπα αλλά και από νέους τραγουδιστές. Παρουσίαση γεγονότων και απόψεων που δεν προβάλλονται.
Τα Παιδιά Της Ιθάκης
Μία εκπομπή από μέλη της Θ.Κ.ΙΘΑΚΗ,η οποία ασχολείται με ευρεία γκάμα θεμάτων και διαφόρων μουσικών ειδών.
Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο
Aφιερώματα ή συνεντεύξεις από Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές.
Pinewood Schools
Μουσικές Αναδρομές στην Αμερικάνικη και Βρετανική μουσική με συγκεκριμένες θεματικά εκπομπές
Φυσικά... Μαγικά
Οι επιστήμες εκτός ύλης με την ματιά των Physics Partizani.
To Mέγαρο Μουσικής στο ραδιόφωνο
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συζητά ακούει και προτείνει.
ΧΑΝΘ
Τα νέα της ΧΑΝΘ.
Volare
Μια εκπομπή του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου αφιερωμένη στους λάτρεις της ιταλικής μουσικής και της ιταλικής κουλτούρας.
Έτσι Απλά
Ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο μελωδίες, με πρωταγωνιστές τα συναισθήματα και τις αισθήσεις.
Symbiosis
Η πόλη στην διαφορετικότητά και πολυπλοκότητα της, κοινωνική συνοχή, ένταξη, μετανάστευση, άσυλο, Ευρώπη, Βαλκάνια, κόσμος.
Μαύρη Γάτα
Ψυχαγωγική εκπομπή στην οποία απολαμβάνει κανείς τραγούδια του σήμερα.
Η Καλή Μεριά στα Ερτζιανά
Ενδιαφέρουσες δράσεις, πρωτοβουλίες, νέα και εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς.
Αυλαία και πάμε
Μια εκπομπή για το θέατρο και όχι μόνο... (πολιτισμός - τέχνη - λογοτεχνία)
Η Γοητεία Της Ουτοπίας
Ουτοπικά ταξίδια με τη γοητεία της μουσικής και του λόγου.
Μεγάλοι Μαέστροι
Παρουσίαση σημαντικών διευθυντών ορχήστρας από τις αρχές του 20ού αιώνα έως σήμερα.
Urban Sounds
Η εκπομπή ασχολείται με τον ηλεκτρονικό ήχο της εποχής με είδη όπως Deep House/Tech House, Future Garage , Bass, Ambient και Post R’n’B
Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Η εκπομπή του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης
Salt & Pepper
Το Salt&Pepper είναι μια φρέσκια και διαφορετική νότα στο μουσικό ραδιοφωνικό στερέωμα της πόλης.
Με τη σάκα στους ώμους
Οι ανάγκες και οι τρόποι εκπαίδευσης του παιδιού στην σύγχρονη εποχή
Νότες Αγγελικές
Μουσική εκπομπή, με επιλογές από τον ελληνικό κυρίως χώρο.
Μέρες Ραδιοφώνου
Μουσικάρες του χθες κ του σήμερα.
Sing Your Movie
Το Sing Your Movie" είναι μια εκπομπή που μας ταξιδεύει στις μουσικές των ταινιών που αγαπάμε. Μέσα από αφιερώματα,μεταφερόμαστε στο μουσικό σύμπαν που περικλείει τις δημιουργίες της μεγάλης οθόνης. Με όχημα τα soundtracks,μιλάμε για το σινεμά,αναζητούμε κρυμμένα διαμάντια, και 'τραγουδάμε' τις ταινίες.
Γέφυρες
Γέφυρες που χτίζονται για την αντιμέτωπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, για τη γνωριμία μας με τον διαφορετικό Άλλον.
Blue Note
Θεματικές εκπομπές από τον χώρο της jazz και blues μουσικής
Από τον Όλυμπο στο Αραράτ
Ένα μουσικό ταξίδι στην Αρμενία μέσω της εκπομπής "Από τον Όλυμπο στο Αραράτ". Η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ως αναπόσπαστο κομμάτι της Θεσσαλονίκης έχει την δικιά της εκπομπή καθε δευτέρα στις 15:00-16:00 στον fm 100.6. Εκφωνητές Hovik kassapian και Roza Terzian.
Μουσικές Περιπλανήσεις
Μουσικές περιπλανήσεις στην καλή ελληνική και ξένη μουσική.
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ)
Παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΜΜΣΤ και του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης
Rock Power Zone "New Edition"
Rock Power Zone "New Edition"
Όλα για την Άνοια
Ενημερωτική εκπομπή για θέματα που αφορούν την άνοια.
"The Selector" British Council
Διεθνές ραδιοφωνικό πρόγραμμα σύγχρονης βρετανικής μουσικής.
Περί τίνος πρόκειται;
Εκπομπή λόγου και μουσικής με ένα θέμα κάθε φορά.
Move On - Youth In Action
To MoveON είναι κάτι παραπάνω από μια εκπομπή για εμάς. Είναι η φιλοσοφία μας, ο τρόπος που ξεκινάμε κάθε εβδομάδα!
The Dub Zone
Ένα διαφορετικό ταξίδι μέσα από τους ήχους της dub, της reggae, της jazz και της bass μουσικής.
Notes from The Basement
'Notes from The Basement'. Κάθε Παρασκευήhttps://cp.depthe.gr/node/39792/edit# , από τις έντεκα ως και τα μεσάνυχτα!
Το ράφι της αγάπης
Το Ράφι της Αγάπης αποκτά τη δική του φωνή!
Συνήθεις Ύποπτοι
Μία εκπομπή για οτιδήποτε κινηματογραφικό συμβαίνει ή έχει ήδη συμβεί.
Proud 'N' Loud
H φωνή της LGBTI κοινότητας της πόλης
Αιρετικά Μαθήματα Πολιτισμού
Μία εκπομπή για τον Πολιτισμό από τον συγγραφέα Τάσο Αγγελίδη Γκεντζο
Εθελοντές Χωρίς Σύνορα
Εκπομπή για τον Εθελοντισμό στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.
Πολιτιστικός Δρομέας
Παρουσίαση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και δραστηριότητας από τοπικούς καλλιτέχνες και σχήματα καθώς και πολιτιστικούς φορείς.
Το Κρατικό Τρέχει με 100,6
Ένα φρέσκο μουσικό μπέρδεμα, που αφιερώνεται ολοκληρωτικά σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ.
Nak o' clock
Ταξίδι στο χωροχρόνο της μουσικής.
Μουσικές διαδρομές
Μουσικές διαδρομές. Μια ωριαία απογευματινή μουσική εκπομπή με μουσικές απο τον χώρου του έντεχνου και της jazz.
Ταξίδια στον κόσμο
Ταξίδια στον κόσμο.Αυτόπτες μάρτυρες ταξιδιών, βιωματικοί ταξιδιώτες, ταξιδευτές και τουρίστες καταθέτουν αγαπημένα ταξίδια τους στη Βάση Μπέκα.Επιλεγμένοι προορισμοί όπου γης, αναδεικνύονται με αναφορές μέσα από τον πολιτισμό και τους σημαντικούς ανθρώπους τους και οι μουσικές ελαφρύ αεράκι ξεσηκώνουν τους ακροατές να στήσουν το δικό τους ταξίδι... γιατί το ταξίδι είναι ευχή!
City Lights
Εκπομπή με ρόκ μουσική και χιουριστικό σχολιασμό τρεχόντων και μη, θεμάτων.
ΕΕΕΕΚ - ΙΝΑΑ ΠΕΥΚΩΝ
Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης
Κατά ψυχήν εισόδημα
Η εκπομπή ασχολείται με τις δραστηριότητες της Χορωδίας «ΚΟΡΑΗΣ» και θέματα του πολυφωνικού τραγουδιού.
Εθελοντικές διαδρομές (Ο.Δ.Ι.Κ.)
Ενημερώσεις και συνεντεύξεις με εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.
Φωταγωγός
Σκεψεις και τραγουδια φαινομενικα αταιριαστα αλλα με μια ιδιαιτερη συνοχη μεταξυ τους.
Λόγω Μουσικής
Μουσική εκπομπή από τη δεκαετία που όλοι αγαπήσαμε, τα 80's!
Η Άνω Πόλη σας μιλά στον FM 100,6
Η Άνω Πόλη σας μιλά στον FM 100,6 και σας ενημερώνει για τις δράσεις της.
Η Ελλάδα Ταξιδεύει
Η Ελλάδα ταξιδεύει μέσα από στίχους και μουσικές επιλογές της Σταυρούλας Γάτσου.
Β' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης
Η εκπομπή της Β' Κοινότητας Θεσσαλονίκης
Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας
Μουσική εκπομπή για την προβολή και διάδοση του Κρητικού και Νησιώτικου Ελληνικού πολιτισμού.
Μουσικές Επιλογές
Μουσικές Επιλογές από το χθές μέχρι το σήμερα.
I Love Musicals
Ο λαμπερός κόσμος των Musical αποκαλύπτεται σε μια ανατρεπτική ραδιοφωνική παράσταση.
Κουνώντας την ουρά
Εκπομπή αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας!
Λόγοι - Διάλογοι
Η εκπομπή προβάλει θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο
Ethelontis Press
Εθελοντικές ματιές στην ιστορία της μουσικής
SPEAKING ABOUT
Speakink About: Όσα λέγονται (speak), όσα γράφονται (ink) κι όσα είναι κρυμμένα.
Πανελλήνια οργάνωση αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
Η εκπομπή της Πανελλήνιας οργάνωσης αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
Αντιφωνίες και Αντιστίξεις (Δέντρο Ζωής)
Μια εκπομπή λόγου, τέχνης και κοινωνικού προβληματισμού.
Greek Spot
To Greek Spot είναι μια Αγγλική ραδιοφωνική εκπομπή (talk/music show) που δημιουργήθηκε το 2009 στην Αμερική (ΗΠΑ) από τον Αλέξανδρο Κυριακίδη.
Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας
Θεωρητικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και συνεργατισμού.
Ιστορικό και συλλεκτικό αρχείο Θεσσαλονίκης Μάνου Μαλαμίδη
Προβολή και ανάδειξη ιστορικών στοιχείων και τοπόσημων Θεσσαλονίκης.
Η Φωνή του Δήμου Θερμαϊκού στον FM100,6
Ενημερωτική εκπομπή για τα 'κοινά' του Δήμου Θερμαικού.
Rendez-vous με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Γαλλική μουσική με τραγούδια βασισμένα σε κείμενα γνωστών γάλλων ποιητών και συγγραφέων.
Νυχτερινές Μουσικές
Κάθε βράδυ από τα μεσάνυχτα ως τις 10 το πρωί της άλλης μέρας, ο 100,6 παίζει αγαπημένες 'νυχτερινές μουσικές'.
Προσφυγικές Διαδρομές (UNHCR)
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
2 Beats
Εκπομπή με σύγχρονη ξένη μουσική
Περάσματα
Κάθε εκπομπή και ένα διαφορετικό μουσικό αφιέρωμα.
Απογευματινός καφές με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Επόμενη στάση: "Μουσείο". Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συστήνεται στο κοινό του.
Εν Δικαίω (Ε.Ε.Δ.Α)
Εκπομπή της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.)
Πανελλήνιος Σύλλογος Καππαδοκων
Η εκπομπή του Πανελληνίου Συλλόγου Καππαδοκών.
Σύλλογος Θαλασσαιμίας
Εκπομπή του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασαιμίας
Νυχτερινές Μουσικές (Σα - Κυ)
Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10 το βράδυ ως τις 10 το πρωί της άλλης μέρας, ο 100,6 παίζει αγαπημένες 'νυχτερινές μουσικές'.
Ράδιο Γαλλικό Σχολείο
Η εκπομπή του Γαλλικού Ινστιτούτου στον FM 100,6.
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
Η εκπομπή του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη 
Joybox
Κάθε φορά που ανοίγει το "Joy Box" μεταδίδονται παλιά αγαπημένα ή καινούρια αξιόλογα τραγούδια, κυρίως της διεθνούς σκηνής. Μέρος της καλλιτεχνικής επικαιρότητας, είτε της πόλης μας, είτε ολόκληρου του κόσμου, σχολιάζεται μέσα από τις μουσικές και τη συζήτηση των συντελεστών της εκπομπής.
Fresh Air
Εβδομαδιαία ωριαία μουσική εκπομπή
Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών ( Ένωση Πεζών)
Τρέχοντα προβλήματα βιώσιμης κινητικότητας της πόλης και διεθνώς.
Α' ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μαθητές της Α'Βάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζουν δράσεις, εκδηλώσεις και όχι μόνο του σχολείου τους.
Το Τελλόγλειο Εκπέμπει
Κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 17.00 και για μία ολόκληρη ώρα, το Τελλόγλειο εκπέμπει στους 100.6, με την Ελένη Μπούσια.
Λαλιά των Σαρακατσαναίων φοιτητών
Σκοπός της εκπομπής μας είναι να διαδώσουμε και να διατηρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Σαρακατσάνικη ιστορία μας.
Ποντιακή Μούσα
Η ελληνίδα Ποντιακής καταγωγής ζωγράφος – αγιογράφος Σοφία Αμπερίδου, γνωστή για την πολυετή ενασχόληση της με θέματα που αφορούν τη ζωή των προσφύγων και την πατρίδα των προγόνων μας που έζησαν στη Μαύρη Θάλασσα, μας ταξιδεύει με τις μουσικές του Πόντου κάθε Κυριακή.
Κάθε Παρασκευή
Μουσική εκπομπή 
Σ.Ο.Ψ.Υ Θεσσαλονίκης - Κέντρο Ψυχικής Υγείας
Ενημέρωση των ακροατών για θέματα Ψυχικής Υγείας
Β' ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μαθητές της Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν τον ρόλο παρουσιαστή. Ετοιμάζουν τα κείμενα, τη μουσική και με μέντορες τους καθηγητές τους παρουσιάζουν τις δικές τους εκπομπές.
Μουσικές Επιλογές
Μουσικές επιλογές για να σας συντροφεύουν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. 
Κάπου μακρυά…κάπου κοντά
…σύγχρονο ροκ, και άλλα…
Στην Oδό Tαξίμι
Μουσική εκπομπή με ρεμπέτικα και παλιά λαικά
Κρητικοί χαιρετισμοί στη Μακεδονία
Η Ραδιοφωνική εκπομπή του ''Λαογραφικού συλλόγου Κρητών Θεσ/νίκης ''Τ'ΑΓΡΙΜΙΑ''
Keep Life
Keep life ένα blog που έγινε εκπομπή και βγάζει, εκπέμπει ενέργεια που ''κρατά'' στην ζωή κάθε Πέμπτη βράδυ στις 22:00 στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης 100,6
Παρρησία με Σοφία
Η εκπομπή Παρρησία με Σοφία επιμελείται και παρουσιάζει η καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ Σοφία Καϊτατζή - Γουίτλοκ. Τα θέματα επιλέγουν, δημιουργούν και παρουσιάζουν οι φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κύρια μέριμνα των συντελεστών του προγράμματος Παρρησία με Σοφία είναι η ορθολογική και διαλογική πραγμάτευση των εξελίξεων του δημόσιου βίου και της επικαιρότητας, καθώς και η πολύπλευρη και συμμετοχική παρουσίαση των θεμάτων.
Το Κοπερτί
Αισιόδοξο πρωϊνό ξύπνημα με πολλές μουσικές, αφιερώματα, νέα της πόλης και θέματα ευ ζην.
Συναντήσεις Πολιτισμών
Ένας συλλογικός στοχασμός γι’αυτό που συνιστά το απαραίτητο της ζωής μας, την επικοινωνία.
FM100
Αφιερωμένο
Το απογευματινό πολιτιστικό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο που 'ακούει' την καρδιά της πόλης!
Θέσεις και Απόψεις
Οι «Θέσεις και Απόψεις» είναι μια πολιτική εκπομπή ανάλυσης της επικαιρότητας.
Πλανήτης Εύα
Εκπομπή για τη γυναίκα αλλά και για όσους θέλουν να την αποκωδικοποιήσουν.
Πρωϊνή Περίπολος
Σαββατοκύριακα με το βλέμμα στραμμένο σε ό,τι διαλύει τα σκοτάδια…
Μουσική για να θυμάσαι
Όταν μια ζωή η μουσική είναι η ζωή σου δεν ξεχνάς τα παλιά, αλλά παρακολουθείς και τις εξελίξεις. Ο Πόλυς Μαυρόπουλος τα συνδυάζει σε μια Σαββατο-Κυριακάτικη ζώνη στις 4 το απόγευμα και παρουσιάζει «Μουσική για να θυμάσαι» & «Μουσική για να ξεχνιέσαι». Κάθε Σάββατο οι αναμνήσεις που έχουν αναφορά στην εβδομάδα που πέρασε, γίνονται αφορμή για μια εκπομπή με επιλογές από το παρελθόν. Κάθε Κυριακή νέες μουσικές προτάσεις βρίσκουν το χώρο τους στον FM 100.
Ωδική Βοήθεια
Μουσική και ενίοτε ταξιδιωτική εκπομπή!
Λόγια της πόλης
Καθημερινά στον FM100, 15:00-16:00 "Τα λόγια της πόλης" με τη Μαρία Αναγνωστίδου.
Γλυκιά Συμμορία (Σύνδεση με τον Αθήνα 9,84)
Σε απευθείας σύνδεση με τον 'Αθήνα 984', έρχεται η 'Γλυκιά Συμμορία' για την χαρά της μουσικής, της τέχνης, της επικοινωνίας.
Μουσική για να ξεχνιέσαι
Όταν μια ζωή η μουσική είναι η ζωή σου δεν ξεχνάς τα παλιά, αλλά παρακολουθείς και τις εξελίξεις. Ο Πόλυς Μαυρόπουλος τα συνδυάζει σε μια Σαββατο-Κυριακάτικη ζώνη στις 4 το απόγευμα και παρουσιάζει «Μουσική για να θυμάσαι» «Μουσική για να ξεχνιέσαι». Κάθε Σάββατο οι αναμνήσεις που έχουν αναφορά στην εβδομάδα που πέρασε, γίνονται αφορμή για μια εκπομπή με επιλογές από το παρελθόν. Κάθε Κυριακή νέες μουσικές προτάσεις βρίσκουν το χώρο τους στον FM 100
Παραγωγικό ΣΚ
Δίωρη ψυχαγωγική εκπομπή από τους παραγωγούς του Θεσσαλονίκη FM 100, που εναλλάσονται κάθε εβδομάδα δίνοντας ένα μοναδικό χρώμα στα απογεύματα του Σαββατοκύριακου.
Το νησί της Ναυσικάς
Πρωινή, ενημερωτική εκπομπή, με έμφαση στο τοπικό ρεπορτάζ, την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Ώρα Ενημέρωσης
Καθημερινό Ωριαίο Δελτίο Ειδήσεων
Jukebox
Οι παραγωγοί του "Θεσσαλονίκη FM100", επιμελούνται τις "μουσικές της νύχτας''.
Μουσικά ταξίδια
Μουσικές επιλογές απο τους παραγωγούς του FM100
Άκου τi έγινε ( 9,84)
Σύνδεση με τον Αθήνα 9,84
Όσα έφερε η μέρα ( Σύνδεση με τον Αθήνα 9,84)
Κάθε απόγευμα από τις 7 έως τις 8, η Μαρία Χούκλη ξεχωρίζει τα πιο σημαντικά γεγονότα του 24ωρου, αξιόλογες ειδήσεις και αξιόπιστες πληροφορίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Για να μάθετε όσα έφερε η μέρα αλλά και να ξέρετε τι τέξεται η επιούσα. Πολιτική, οικονομία, πολιτισμός, κοινωνία, επικοινωνία, επιστήμη, αθλητισμός, μετά μουσικής. Η επικαιρότητα με άλλο μάτι!
Βιταμίνη Π
Πηγή Θετικής Ενέργειας
Ιστορίες Ρετρό
Oι καλύτερες στιγμές του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου στον fm100
Και μια και δυο. 1 με 2
Σύνδεση με τον Αθήνα 9.84
Το Συζητάμε
Καθημερινή εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου με θέματα που αφορούν στον άνθρωπο.
Έκτακτη Ενημερωτική Εκπομπή
Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για την 83η ΔΕΘ.
Ομορφη Νυχτα
'Ομορφες και μελωδικές νύχτες με τη Ζωή Σιμάρα
Θύρα 100
Αθλητική Εκπομπή
Ημερολόγιο
Η καθημερινή ατζέντα της Θεσσαλονίκης, για όσα συμβαίνουν στην πόλη και στα πέριξ, τα γεγονότα και τα παρασκήνια, οι θετικοί και οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της.
Fm Classics
Η αγαπημένη εκπομπή της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στον αέρα του FM 100.Ο Θωμάς Ζήγρας μας θυμίζει ό,τι αγαπήσαμε και ξεχάσαμε με το πέρασμα του χρόνου σε ένα δίωρο ταξίδι στο παλιό καλό 'πειρατικό" ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. 
Ώρα Ενημέρωσης (Βραδινή)
Ωριαίο Δελτίο Ειδήσεων
Ο FM100 ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ
Καθημερινά για όλη την περίοδο της 83ης ΔΕΘ στις 6 το απόγευμα
Τα Κυριακάτικα
ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑΚάθε Κυριακή πρωί 11.00 με 13.00 στον FM 100.120 λεπτά vintage Κυριακάτικης διάθεσης … χωρίς λόγια.Επιμέλεια: Έλενα Λεμονίδου 
Ώρα Ενημέρωσης (Σάββατο - Κυριακή)
Ωριαίο Δελτίο Ειδήσεων
LemonPie BlogSpot
"Ενημεροψυχαγωγία" (Infotainment) με τον παλιό ραδιοφωνικό τρόπο.
83η ΔΕΘ - Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή
Απο τις 11 το πρωί ο FΜ100 θα μεταδίδει όλες τις πληροφορίες με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.
Check-in
Η πιο όμορφη πόλη ως πόλος έλξης επισκεπτών και η τουριστική Βιομηχανία της.