Όλα τα αποσπάσματα

Πρωτεύουσες καρτέλες

TV100
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Κατάθεση Στεφάνων για τα 100 χρόνια Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου
Σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη η εκατοστή επέτειος της Γενοκτονίας των τριακοσίων πενηντατριών χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Το πρωί, όπως είπαμε, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης. Ακολούθησε, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μαρτύρων Ηρώων και Αγωνιστών του Πόντου.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων
Η 19η Μαϊου έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Βουλή ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το κεμαλικο καθεστώς και οι Νεότουρκοι απο το 1914 έως το 1923 μεθόδευσαν την εξόντωση και την εξαφάνιση χριστιανικών μειονοτήτων της γεωγραφικής επικράτειας της σημερινής Τουρκίας. 1.134 εκκλησίες λεηλατήθηκαν, 960 σχολεία καταστράφηκαν, 815 κοινότητες εξαφανίστηκαν, 353.000 ζωές Ελλήνων χάθηκαν από την περιοχή του Πόντου. Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήρθαν στην Ελλάδα.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
11ος Αριστοτέλειος Δρόμος στο ΑΠΘ
Με περισσότερες από τριακόσιες συμμετοχές διοργανώθηκε φέτος ο 11ος Αριστοτέλειος Δρόμος στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον μοναδικό φοιτητικό δρόμο υγείας που διεξάγεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας. Εκτός από τις ατομικές συμμετοχές, το παρόν στη διοργάνωση έδωσαν σύλλογοι και φορείς, όπως η Κοινωνική Οργάνωση “Άρσις”, το ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσσαλονίκης.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα των τριών πανεπιστημιακών φαρμακευτικών τμημάτων της χώρας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Ανάμεσα στις εισηγήσεις που ξεχώρισαν, ήταν η παρουσίαση νέων αντιδιαβητικών φαρμάκων, τα οποία θωρακίζουν τους ασθενείς από καρδιαγγειακές παθήσεις. Τις εργασίες παρακολούθησαν τετρακόσιοι φαρμακοποιοί από όλη τη χώρα.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Βίκος Street Relays
Aφιερωμένος στην επέτειο των 100 ετών από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ηταν  ο αγώνας δρόμου Βίκος Street Relays που εγινε για 6η συνεχόμενη χρονιά. Ελάχιστος φόρος τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν θύματα της γενοκτονίας του 1919. Η επέτειος των 100 ετών συνεπεσε με την διοργάνωση του αγώνα της πανελλαδικής σειράς σκυταλοδρομιών Street Relays και γι’ αυτό διοργανωθηκε ένας συμβολικός περίπατος 500μ. που ξεκινησε από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατεληξε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Ανοιχτά μικρόφωνα
Οι 1000 φωνές της Νατάσας στα "ανοιχτά μικρόφωνα" - trailer
Σάββατο 18 Μαϊου στις 21:00 στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. (Νατάσα Καραγιάννη - τραγούδι, Γιάννης Παπαευαγγέλου - πιάνο, Βασίλης Μπαχαρίδης - τύμπανα)
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Συνάντηση Τσίπρα με Εκπροσώπους Ποντιακών Οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη
Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και από την Τουρκία, ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με εκπροσώπους των ποντιακών σωματείων, ο πρωθυπουργός κάλεσε την Άγκυρα να προχωρήσει σε αναγνώριση της Γενοκτονίας των τριακοσίων πενηντατριών χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, ώστε “αυτές οι μεγάλες πληγές του παρελθόντος να μην ανοίξουν ξανά στο μέλλον”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο κ.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Παρουσίαση προγράμματος “Παράγω” του ΥΜΑΘ
Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ομάδες παραγωγών ενισχύονται μέσω του προγράμματος “παράγω” που υλοποιεί το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Μέσω του προγράμματος επιχορηγούνται οι συντάξεις μελετών για την πιστοποίηση παραδοσιακών προϊόντων, όπως και η ανάπτυξη των ήδη κατοχυρωμένων προϊόντων, με την επικοινωνιακή προώθησή τους μέσω εκθέσεων και ιστοσελίδων. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης Κάμερα: Γιώργος Σαράντος Μοντάζ: Παντελής Ταχτσής Μιλούν: Ελευθερία Χατζηγεωργίου (υφυπ.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Με τη συμμετοχή 49 ομιλητών, καθηγητών Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων υγείας διεξάγεται το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου
Σύμπραξη Πολιτισμών στην Γιορτή Πολυγλωσσίας
Με περισσότερες από 250 δράσεις στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και σε άλλους χώρους πραγματοποιείται και φέτος η 7η Γιορτή Πολυγλωσσίας. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 100 φορείς, οι οποίοι παρουσιάζουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά projects, ερευνητικά προγράμματα, πολυγλωσσικά και διαπολιτισμικά εργαστήρια, την κουζίνα των λαών, Καφέ Πολυγλωσσίας, εικαστικές εκθέσεις και προβολές. Η Γιορτή Πολυγλωσσίας που κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΠΘΕ.
  •  
  • 1 από 916
  • >>