Υπό κατάληψη το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου


 
 
Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικής παράταξης, σε συνέχεια της χθεσινής κινητοποίησής κατά την οποία επεδίωξαν να διακόψουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, που διεξαγόταν μέσω τηλεδιάσκεψης. 
 
Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης καταγγέλλουν τις πρυτανικές Αρχές για αυταρχικές πρακτικές και κλειστές καγκελόπορτες, με στόχο να αποτρέψουν την παρουσία τους στα συλλογικά όργανα κατά τη λήψη αποφάσεων. 
 
Η απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για διεξαγωγή της εξεταστικής με μεθόδους εξ αποστάσεως αξιολόγησης των φοιτητών ήταν αυτή που προκάλεσε τις αντιδράσεις των φοιτητών. Όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές, όταν προσπάθησαν να παρέμβουν στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Συγκλήτου χθες, όχι μόνο δεν τους επετράπη, αλλά κλειδώθηκαν για περίπου δύο ώρες μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας, την ώρα που υπήρχαν γύρω από το κτίριο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τους φοιτητές, o πρύτανης αρνήθηκε να απαντήσει στα αιτήματά τους, ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους, «οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του ή μπράβοι άρχισαν να επιτίθενται στους φοιτητές». 
 
Σε κατηγορηματική διάψευση όσων καταγγέλλει η ομάδα των φοιτητών προχώρησε ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε αστυνομική παρουσία στους χώρους του πανεπιστημίου ούτε επίθεση σε βάρος των φοιτητών. Σχετικά με τους λεγόμενους «μπράβους» που ανέφεραν οι φοιτητές, είπε ότι επρόκειτο για υπαλλήλους της ασφάλειας του Ιδρύματος που εργάζονται μέσω εργολαβίας. Ο πρύτανης διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές, ενώ τονίζει ότι οι πρυτανικές αρχές είναι και οφείλουν να είναι ανοιχτές σε κάθε συζήτηση.