Υπεγράφη η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Στην υπογραφή της χρηματοδότησης της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και απόδοσης σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά μέσω ευρωπαικών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, μετά την  απόφαση ένταξης και τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του πρώην στρατοπέδου με 19.906.013,38 € δήλωσε: «Μια νέα εποχή ξεκινά για την πόλη μας. Δικαιωνόμαστε για τις προσπάθειες που καταβάλαμε ως Διοίκηση αλλά  και εδώ και χρόνια, η κοινωνία των πολιτών, οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου (Σταυρούπολης και Παύλου Μελά) και οι θεσμικοί φορείς. Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία και το μεγαλόπνοο σχέδιο που λέγεται Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, γίνεται πράξη, μετά την έγκριση της χρηματοδότησής του. Αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και νιώθουμε ότι γυρίζουμε σελίδα και μας περιμένει ένα μέλλον πιο ευοίωνο και πιο αισιόδοξο από ποτέ. Συγχαρητήρια και στις υπηρεσίες μας καθώς και σε όλους όσους πίστεψαν και δούλεψαν σκληρά σε αυτό το εγχείρημα που αποτελεί και μια καλή πρακτική για όλα τα πρώην στρατόπεδα της χώρας μας».
Αντικείμενο του έργου είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών προσβασιμότητας και ασφαλούς χρήσης από το κοινό, υπαίθριου χώρου 332.103,98 τ.μ. στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Οι βασικές κατηγορίες εργασιών που περιλαμβάνονται στο έργο αφορούν:
α) βασικές υποδομές άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού,
β) εργασίες περιβαλλοντικής αναβάθμισης δηλαδή βελτίωση εδάφους, κοπή ξερών και
επικίνδυνων δέντρων, συντήρηση – καθαρισμός υφιστάμενου πρασίνου και νέες φυτεύσεις, 3.600 περίπου νέων δέντρων και 3.800 νέων θάμνων,
γ) κατεδαφίσεις κτισμάτων,
δ) οριοθέτηση του χώρου, προσβάσεις, είσοδοι – έξοδοι πεζών και χώρων στάθμευσης,
ε) προσωρινά μέτρα ασφαλείας διατηρητέων κτηρίων,
στ) χάραξη – προσδιορισμός βασικών διαδρομών,
ζ) κατασκευή τριών αναψυκτηρίων – παρασκευαστηρίων,
η) εξοπλισμός πάρκου με καθιστικά, πέργολες, εξέδρες παιχνιδιού κλπ. και διαμόρφωση χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων.