Βολές για το θέμα του μετρό από τον Αλέξη Τσίπρα

Βολές για την αλλαγή σχεδιασμού στο θέμα της κατασκευής του Μετρό εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με αφορμή την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ. “Επιστρέφουμε στην κανονικότητα των καθυστερήσεων, των υπέρογκων αποζημιώσεων και της βάναυσης αδιαφορίας απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του με την “Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, της οποίας ηγείται ο τέως δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.
“Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία γκάφα για μια προχειρότητα από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος ήρθε στη ΔΕΘ και έδωσε "πάσα" στον νέο εθνικό εργολάβο παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν. Εγώ θα έλεγα ότι δεν πρόκειται για γκάφα, ούτε για προχειρότητα, ούτε για ερασιτεχνισμό, αλλά πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ωραία δώρο στο νέο εθνικό εργολάβο, ο οποίος από αυτή την καθυστέρηση και στην "πλάτη" των πολιτών της Θεσσαλονίκης θα κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ίσως περισσότερα από όσα θα διεκδικούσε αν τον αφήναμε και δεν τον σταματούσαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να αυξήσει τα διόδια στην Αττική οδό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να μιλάω έξω από τα δόντια. Επιστρέψαμε, δυστυχώς, στην κανονικότητα της διαπλοκής και των αποζημιώσεων σε εργολάβους, στην "πλάτη", όμως, των αναγκών των πολιτών της Θεσσαλονίκης, που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια δικαιούνται το Μετρό και βεβαίως εις βάρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης».

“Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ή αρχαία ή μετρό: Ως δήμαρχος εγγυώμαι ότι η πόλη θα έχει και αρχαία και μετρό”, ξεκαθάρισε, από την πλευρά του, ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Αλέξη Τσίπρα. Το επίσημο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σημερινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μουσικής με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

“Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είχαν παραμεληθεί και αν συνεχιστεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλό για τον τόπο και τη χώρα γενικότερα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ενόψει της αυριανής ομιλίας του στην 84η ΔΕΘ.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως στόχος του είναι να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν και αυτή η συνάντηση να είναι και ουσιαστική εκτός από καθιερωμένη. Όπως σημείωσε, ο ίδιος έχει αποκτήσει μία σταθερή σχέση και επικοινωνία μαζί τους, διότι ως πρωθυπουργός επισκεπτόταν συχνά τη Θεσσαλονίκη, ενώ δημιούργησε και το Πρωθυπουργικό Γραφείο και με χαρά βλέπει πως ο κ. Μητσοτάκης το διατήρησε παρά τις «αντιπολιτευτικές κορώνες» της Νέας Δημοκρατίας.