Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του 52ου ράλι ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για την 52 διοργάνωση του ράλι ΔΕΘ, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετοχές φέτος έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, 45 οδηγοί θα λάβουν μέρος στο ράλι, όταν την προηγούμενη οκταετία οι συμμετοχές δεν ξεπερνούσαν τις 25.

Ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί από τις 14:00 έως τις 18:00  στη νότια πύλη της ΔΕΘ, από όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα στις 20:30. Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα κινηθούν προς την πλατεία Αριστοτέλους όπου θα διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα αφήσει το πλακόστρωτο της πλατείας στις 7:50 το πρωί της Κυριακής όπου περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά μετά θα ξεκινήσει το καθαρά αγωνιστικό σκέλος του αγώνα με την πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα», μήκους 9,81 χιλιομέτρων να ξεκινά στις 9:16.

Τον επόμενο μήνα η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) θα αποφασίσει αν θα εντάξει τον αγώνα στο πρόγραμμα του βαλκανικού κυπέλου. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα αποτελέσει μια τεράστια αναβάθμιση των αγώνων, καθώς θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια πολλές διεθνείς συμμετοχές.

Το service park του αγώνα θα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν εκεί αμέσως μετά από το κάθε loop των ειδικών διαδρομών. Μετά τις πέντε ειδικές διαδρομές, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου το πρώτο αγωνιστικό αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16:39.