«Ρευματικά Νοσήματα. Τι θέλει να γνωρίζει ο Ιατρός. Τι θέλει να γνωρίζει ο ασθενής»

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα ΑΚΕΣΩ – ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν, πραγματοποιεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 18.00 ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα «Ρευματικά Νοσήματα. Τι θέλει να γνωρίζει ο Ιατρός. Τι θέλει να γνωρίζει ο ασθενής». Στην εκδήλωση θα μιλήσει η γιατρός Ρευματολόγος Στέλλα Ντάλη,  κάνοντας λόγο για τη φύση των ρευματικών νοσημάτων και στη συνέχεια θα υπάρξει βιωματική αφήγηση από ασθενείς με ρευματικά νοσήματα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας Καταξάκη Ευαγγελία. 
Οι ρευματικές παθήσεις ως χρόνια νοσήματα που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου, αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες πρόωρης συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, ενώ σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη προσφάτως στην Ιρλανδία, το 25% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με ρευματοειδή αρθρίτιδα εγκαταλείπει την εργασία του λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το νόσημα τα πρώτα 5 χρόνια μετά την διάγνωση.
Ο Σύλλογος ΑΚΕΣΩ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών ενημερώνοντάς τους για θέματα που αφορούν τα ρευματικά νοσήματα και παράλληλα προσφέροντας έμπρακτα τη βοήθειά του στους ασθενείς που έχουν ανάγκη εκπαίδευσης και συμβουλευτικής υποστήριξης.