ΠΕΔ-ΚΜ: Ημερίδα για την ενημέρωση των αιρετών της Κ. Μακεδονίας, για τα προγράμματα και τις δράσεις του Πράσινου Ταμείου

Ημερίδα οργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) σήμερα Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00, στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace» για τα προγράμματα και τις δράσεις του Πράσινου Ταμείου θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι και τα υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας. Βασικός ομιλητής της Ημερίδας με θέμα «Δραστηριότητες, πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες του Πράσινου Ταμείου - διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου» θα είναι ο Πρόεδρος του Φορέα, Ευστάθιος Σταθόπουλος, καθώς και εξειδικευμένα   στελέχη του.
Στην εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ, Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και των μελών του Δ.Σ του οργάνου, έχουν κληθεί και θα παραβρεθούν όλοι οι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Με το πέρας της ημερίδας, στις 15.00 μ.μ, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Μεταξύ των   θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
Ο εσωτερικός έλεγχος των ΟΤΑ, η πρόταση συνεργασίας της ΠΕΔ-ΚΜ με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, η συνδιοργάνωση, με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.ΕΣ.) «Αμφικτυονία», Ημερίδας με θέμα «ΕΣΠΑ 2021 -2027 – Οι προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», καθώς και η στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ –ΜΕΑ.