Ο καιρός σήμερα

Καλός καιρός και ζέστη -για την εποχή- μέχρι την Τετάρτη, αλλαγή του σκηνικού με καταιγίδες και κρύο από την Πέμπτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη εβδομάδα θα κυμανθεί ο   F  τα επόμενα 24ωρα, καθώς για σήμερα Τρίτη προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό και την Τετάρτη. Από την Πέμπτη όμως, η εικόνα αλλάζει, ο καιρός θα φορέσει το χειμωνιάτικο κοστούμι του και θα μας φέρει καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και ακολούθως σε ολόκληρη την επικράτεια και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα ξεκινήσει η βελτίωση.
 
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 17, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 6 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 17 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά στις Κυκλάδες θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.