Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, αναμένονται τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία, όπως αναφέρει το meteo, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 7, στη Θεσσαλία από 2 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 14 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 11. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και στον Πατραϊκό έως 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κύριο λόγο έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ με ενίσχυση κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.