«Μια βραδιά στο Διοικητήριο»

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον ρόλο ενός από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης, του Διοικητηρίου, στο οποίο στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άλλες υπηρεσίες, θα έχουν τη δυνατότητα πολίτες της Θεσσαλονίκης, μέσω της εκδήλωσης «Μια βραδιά στο Διοικητήριο» η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 18:00. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Youthnest και το περιοδικό Parallaxi, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.
Στους χώρους του Διοικητηρίου θα λάβει χώρα ένα πολυθέαμα βασισμένο σε ένα δραματοποιημένο κείμενο της ιστορίας του γραμμένο από τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου για τις ανάγκες της δράσης. 
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια αφήγηση της ιστορίας του κτιρίου από ηθοποιούς μέσα από σταθμούς και στάσεις στο χρόνο, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Βασίλη Παπαδόπουλου, Κατερίνας Πλεξίδα και Δημήτρη Σπορίδη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Χάρη Πεχλιβανίδη. 
Παράλληλα στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, ο τραγουδιστής  Δημήτρης Νικολούδης, ο μουσικός Φώτης Θεοδωρίδης και η ομάδα χορού Take your Space. 
Ειδικοί φωτισμοί θα μεταμορφώσουν το κτίριο σε όλη τη διάρκεια της δράσης που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του ΥΜΑΘ χρησιμοποιώντας το εμβληματικό κτίριο ως σκηνικό.