Με 567 φιάλες ενισχύθηκε η τράπεζα αίματος του δήμου Νεάπολης Συκεών

Συνολικά 567 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας την οποία διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης Συκεών. Παράλληλα, άλλα 32 άτομα εγγράφηκαν στον κατάλογο των εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, όπως επίσης και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενημέρωναν τους εθελοντές αιμοδότες για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, ενώ μπορούσαν να εγγράφονται και στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων. 
Κατά τη διάρκεια και αυτής της αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. 
Δυναμικό «παρών» στην πανστρατιά εθελοντισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών έδωσαν και αυτή τη φορά όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς του δήμου, με κορυφαίους μόνιμους αρωγούς την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, τους Ιερούς Ναούς του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών και Πεύκων, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, τον Σύλλογο Γυναικών «Εστία», τη Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, τον Σύλλογο Γυναικών Ρετζικίου, την ΕΔΟΜΑΚ, την Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, τα Συστήματα Προσκόπων Συκεών και Νεάπολης, τη Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, τον ΒΑΟ, τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αλλάζω», τη V Strom Hellas Forum, το Φιλοζωικό Σωματείο Πεύκων «Φροντίζω», το Φοίβο Συκεών, τον Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων, την Ποδοσφαιρική Αθλητική Ένωση «Ακρίτες Συκεών», τη Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, το Σύλλογο Φίλων Ρετζικίου, τον Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών SUIBUKAN Συκεών, τον Αθλητικό Όμιλο Εκμάθησης Αθλημάτων HOOP.