Με +10% αναμένεται να "τρέξει" η αγορά του ασφαλιστικού κλάδου το 2020

Την εκτίμηση οτι το 2020 ο ασφαλιστικός κλάδος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους τους ΑΕΠ, προσεγγίζοντας το 10%, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το βράδυ της Δευτέρας έγινε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ειδική ασφαλιστική ημερίδα, παρουσία εκπροσώπων πολλών κλάδων, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να καλεί ην κυβέρνηση να επαναφέρει τις φοροαπαλλαγές για τους ιδιώτες και για συγκεκριμένα προγράμματα επιχειρήσεων. Προέβλεψε δε, ότι θα αυξηθούν οι πωλήσεις συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.
Ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης ο Γιάννης Μασούτης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης  τόνισε πως η άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι συνυφασμένη με την ανάληψη κινδύνων και για αυτό το λόγο το θέμα της εκδήλωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλες τις επιχειρήσεις.
Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Σταύρου, Α’ Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικός, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος υποστήριξε πως το να είσαι ανασφάλιστος επιχειρηματίας είναι τραγικά ανεύθυνο καθώς στον κόσμο των επιχειρήσεων υπάρχουν κίνδυνοι και ευθύνες προς τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους πελάτες, το περιβάλλον κ.ά. Η Ελλάδα της κανονικότητας θα πρέπει να είναι μία Ελλάδα που η ασφαλιστική αγορά θα προσεγγίζει τους ευρωπαϊκούς δείκτες διείσδυσης, σημείωσε ο κ. Σταύρου.
Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε πως ο επιχειρηματίας πρέπει να προστατεύει αυτά που χτίζει με κόπο και η ασφάλιση είναι δίπλα στην επιχείρηση για να διασφαλίσει τη συνέχεια και την επαναφορά στην κανονικότητα μετά από μία ζημιά. Σε επίπεδο αξιοπιστίας η ασφαλιστική αγορά είναι πολύ ισχυρή. «Είμαστε σε θέση να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να είμαστε δίπλα σας για να συμβουλέψουμε για τις καλύτερες για εσάς λύσεις και να προστατέψουμε κάθε πτυχή της επιχείρησής σας τόσο ως ασφαλιστικές εταιρίες όσο και ως διαμεσολαβητές», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ.
Στο κύριο μέρος των ομιλιών οι πάνω από 150 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους κ. Ερρίκο Μοάτσο, Μέλος Δ.Σ. & Πρόεδρο Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ, Παναγιώτη Δημητρίου, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. & Πρόεδρο Επιτροπής Solvency II, Risk & Οικονομικών της ΕΑΕΕ και Giuseppe Zorgno, Μέλος Δ.Σ & Πρόεδρο Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών ΕΑΕΕ για τις ασφαλίσεις περιουσίας της επιχείρησης, αστικής ευθύνης και επαγγελματικών ευθυνών και ομαδικών προγραμμάτων ζωής/ συντάξεων/ υγείας εργαζομένων αντίστοιχα. Οι τρεις ομιλητές κατέληξαν πως η ασφάλιση προσφέρει ηρεμία στους επιχειρηματίες. Πρώτο στάδιο για τους επιχειρηματίες είναι να εντοπίσουν και να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που τους απειλούν και στη συνέχεια να τους καλύψουν μέσω της ασφάλισης αλλά και να αναζητήσουν τρόπους για τη διασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού τους.
Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, ο Δημήτρης Γαβαλάκης, Γεν. Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εστίασε στο ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ο οποίος είναι δίπλα στον επιχειρηματία σε κάθε στάδιο της ασφαλιστικής διαδικασίας.