Μαθήματα Εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με συγκινητική συμμετοχή συνεχίζεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στην, αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων, Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που στέλνει για ακόμα μία φορά ηχηρό έμπρακτο μήνυμα ζωής, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.  
Εκατοντάδες δημότες, μικροί και μεγάλοι, παλιοί αλλά και νέοι εθελοντές αιμοδότες, ανταποκρίνονται καθημερινά, από το προηγούμενο Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου ενώ ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, όπως επίσης και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενημερώνουν τους εθελοντές αιμοδότες για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.
Αυτό το σημαντικό μήνυμα και μάθημα για τον Εθελοντισμό ήταν και ο στόχος της σημερινής επίσκεψης στο χώρο της αιμοδοσίας, εννέα μαθητών, δύο τμημάτων της Γ΄ Γυμνασίου του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πεύκων (ΙΝ.Α.Α.). Συνοδευόμενοι από τη νοσηλεύτρια του σχολείου, Βαρβάρα Λιτάνη, οι μαθητές είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία και κυρίως για την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. 
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», ενώ σημαντική είναι η υποστήριξη των παμποντιακών οργανώσεων και των συλλόγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η εκστρατεία ξεκίνησε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από τις Δ.Ε. Πεύκων και Αγ. Παύλου, συνεχίστηκε για τρεις ημέρες στη Δ.Ε. Συκεών, ενώ από χθες μεταφέρθηκε στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου και θα ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο 9 Νοεμβρίου.
Ήδη η Δημοτική Τράπεζα Αίματος έχει ενισχυθεί με εκατοντάδες επιπλέον φιάλες αίματος, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την Κυριακή.
 
Το πρόγραμμα
Μέσω της αιμοδοσίας, οι εθελοντές μπορούν να γίνουν δότες αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, που ενισχύουν τον αγώνα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες, καθώς και ενήλικες που η ζωή τους εξαρτάται από τα αιμοπετάλια που τους προσφέρονται.  Το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:
► Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη)
► Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη)