ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΟΑΣΘ

Τα πρώτα τρία λεωφορεία τα οποία επισκευάστηκαν στην ΕΛΒΟ παρέλαβε σήμερα η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Πρόκειται για τρία από τα συνολικά 17 λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στην ΕΛΒΟ προς επισκευή. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ στο εξής θα παραδίδονται δύο με τρία λεωφορεία κάθε εβδομάδα. Συνολικά, ο ΟΑΣΘ έχει προγραμματίσει να επισκευαστούν περί τα 50 λεωφορεία τα οποία ήταν παροπλισμένα για καιρό. Το κόστος εργασιών κυμαίνεται από 8.000 έως 15.000 ανά όχημα και αφορά το σώμα των λεωφορείων, καθώς οι μηχανικές και ηλεκτρολογικές επισκευές γίνονται από τον ΟΑΣΘ.
«Ήδη τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για 50 λεωφορεία, που θα προστεθούν στον στόλο του Οργανισμού το επόμενο τρίμηνο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο οποίος επιθεώρησε τα ανακατασκευασμένα λεωφορεία καθώς και αυτά που βρίσκονται υπό επισκευή.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά όταν η νέα διοίκηση ανέλαβε τον ΟΑΣΘ τον Αύγουστο του 2017 ήταν σε κυκλοφορία 240 λεωφορεία. Σήμερα είναι σε κυκλοφορία 416 λεωφορεία, ενώ 180 λεωφορεία παραμένουν εκτός λειτουργίας. Με τις ενέργειες της διοίκησης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, είναι πλέον δυνατός ο προγραμματισμός σε βάθος 12μηνου και μάλιστα κυλιόμενα, ενώ στόχος είναι να βγαίνουν κάθε μέρα στο δρόμο τουλάχιστον 450 λεωφορεία.
Για μία ακόμη φορά τόνισε ότι ο στόλος του ΟΑΣΘ είχε απαξιωθεί επειδή η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε τις προβλεπόμενες προληπτικές συντηρήσεις, που πρέπει να εκτελούνται κάθε 45 ημέρες. "Τα λεωφορεία είχαν 3 ή ακόμη και 5 χρόνια να συντηρηθούν, πολλά δεν χρειάζονταν συντήρηση αλλά ανακατασκευή, ανάταξη", πρόσθεσε