Κ.Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: τι είπε για τα μεγάλα έργα και τις υποδομές

Iκανοποιημένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον σχεδιασμό και την εκτέλεση έργων υποδομής τα οποία έβαλε ψηλά στην ατζέντα του και κατά την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδική αναφορά έκανε στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και τον ΟΑΣΘ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την τήρηση των χρονοδιαγράμματων, παραπέμποντας σε αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών.
Αναφορικά με το έργο του Μετρό είπε ότι ισχύει η δέσμευση ότι θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου τον Απρίλιο του 2023, με τον Σταθμό Βενιζέλου να αναδεικνύει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης. Εκτίμησε δε, ότι μέχρι τα τέλη του έτους το ΚΑΣ θα δώσει την έγκριση του προς την κατεύθυνση που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση, δηλαδή την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.
Για τον ΟΑΣΘ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ήδη υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία στον στόλο, επισημαίνοντας ότι η σημαντική πρόοδος θα επιτευχθεί στις αρχές του 2020, όποτε θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο, το λεγόμενο fly over στην περιφερειακή οδό, σημειώνοντας ότι στόχος είναι το έργο να δημοπρατηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.
Στη συζήτηση που αφορούσε την ενότητα των υποδομών, εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού το θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Το δεύτερο σκέλος της σύσκεψης περιελάμβανε αναπτυξιακά θέματα όπως  την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης, το Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec και η δημιουργία Ελεύθερης Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. Επί τάπητος τέθηκε επίσης το νέο εμπορικό σήμα των Μακεδονικών προϊόντων.