Η παράταξη του Ι. Καϊτεζίδη επικράτησε στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ

Μεγάλη νίκη, με ποσοστό 65%, σημείωσε η παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» με επικεφαλής, τον Δήμαρχο Πυλαίας –Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την ανάδειξη των νέων οργάνων, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Στο νέο 25μελές  του Δ.Σ της δεύτερης μεγαλύτερης ΠΕΔ της χώρας, η παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, λαμβάνει 17 έδρες (12 Δήμαρχοι και 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι), ενώ έλαβε 123 ψήφους σε σύνολο 196 ψηφοδελτίων.
 «Η ενότητα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι δύο λέξεις που μας οδηγούν στο αύριο», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης που κέρδισε τις εκλογές. «Όλοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ενώ θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία τόσο με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο  Ζέρβα, το  νέο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ, τους φορείς της πόλης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.
Οι υπόλοιπες παρατάξεις
Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής το Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, έλαβε 41 ψήφους και 5 έδρες, η
«Προοδευτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (χωρίς επικεφαλής)  έλαβε 22 ψήφους, η «Λαϊκή Συσπείρωση» 6 ψήφους και ο  1 ψήφο ο μεμονωμένος υποψήφιος, Ιωάννης  Νασιούλας.
Από τις εκλογές αναδείχθηκε επίσης και το νέο πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ, καθώς και οι εκπρόσωποι της στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ – ΚΜ:
Η παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» λαβάνει 17 έδρες (12 δήμαρχοι και 5 δημοτικοί σύμβουλοι)
Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» λαμβάνει 5 έδρες (3 δήμαρχοι και 2 δημοτικοί σύμβουλοι)
Η παράταξη της «Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» λαμβάνει 3 έδρες (και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι) 
Οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του υποψηφίου Ι. Νασιούλα δεν εκλέγουν κανένα μέλος στο νέο Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ.
 
Για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέχθηκαν:
20 μέλη από την παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί»
6 μέλη από την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας»
4 μέλη από την «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία»
1 μέλος από την παράταξη της «Λαϊκή Συσπείρωση».