Γ.Μπουτάρης: "ο πρωθυπουργός έχει λανθασμένη ενημέρωση για το θέμα των αρχαίων του μετρό"

Την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την αλλαγή της κυβερνητικής απόφασης για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό και την παραμονή των αρχαίων στο σημείο, προανήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της «Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λανθασμένη ενημέρωση. Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της Αττικό Μετρό τόνισε ότι είναι κακή η λύση η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων γιατί θα έχει σαν συνέπεια καθυστερήσεις, υψηλότερο κόστος και διχασμό στην πόλη. Η «Κίνηση Πολιτών» έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 6.000 υπογραφές για να παραμείνουν τα αρχαία στον σταθμό.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει αντιπολίτευση και ούτε το θέμα είναι πολιτικό. Ανέφερε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός «έχει μια πολύ λανθασμένη ενημέρωση» για το θέμα και πως αυτό δημιουργεί «πολύ μεγάλο πρόβλημα στην τελική απόφαση».

 "Θα είναι τεράστιο έγκλημα η απομάκρυνση των αρχαίων της Βενιζέλου. Ούτε πού θα πάνε μας λένε, ούτε πώς θα αποθηκευτούν, ούτε σε τι κατάσταση θα ξαναγυρίσουν" είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως "ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσει πίσω η απόφαση και να μείνουν οι αρχαιότητες επιτόπου".

Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε πως καταλαβαίνει τη δυσφορία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών για τα έργα του Μετρό, συμπληρώνοντας: "Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φταίμε για την καθυστέρηση του έργου. Αυτοί φταίνε που πήραν μια απόφαση έξω από κάθε πραγματικότητα".

"Όταν ανακαλύφθηκαν τα αρχαία, το BBC έκανε ολόκληρο θέμα και παρομοίασε τα ευρήματα με την Πομπηία. Εμείς τώρα λέμε "κάτι πέτρες είναι, βάλτε τις στην άκρη να τελειώνουμε, να τις πάμε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά". Το οποίο είναι άλλο ένα τεράστιο έγκλημα, γιατί αυτά τα αρχαία δεν είναι στον δήμο Παύλου Μελά, αλλά στον δήμο Θεσσαλονίκης", τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της Αττικό Μετρό τόνισε ότι είναι κακή η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων γιατί θα έχει σαν συνέπεια καθυστερήσεις, υψηλότερο κόστος και διχασμό στην πόλη.

"Ο σταθμός Βενιζέλου θα παραδιδόταν στο τέλος του 2023. Λέει ψέματα ο κ. Σιμόπουλος και συνηγορεί ο νυν δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν μελέτες και πως δεν έχει γίνει τίποτα", είπε τονίζοντας πως παραπλανήθηκε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Καραμανλής.  Η λύση για παραμονή των αρχαίων είναι τεχνικά δύσκολη, αλλά εφικτή και διεθνώς αναγνωρισμένη" πρόσθεσε ο κ.Μυλόπουλος υπερασπιζόμενος την in situ παραμονή των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου.

Η αρχαιολόγος, τέως  διευθύντρια της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μακροπούλου, και μέλος της Κίνησης Πολιτών λαμβάνοντας τον λόγο είπε πως είναι "επιεικώς ηλίθιο να γυρίσουμε πίσω. Είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνουμε". Παράλληλα, αποκάλυψε πως "αρκετά από τα αρχαία που έφυγαν από το σταθμό Αγίας Σοφίας, με απόσπαση, δεν χωράνε να επιστρέψουν και δεν ξέρουν που είναι. Δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη". Η κυρία Μακροπούλου επεσήμανε ακόμα  “τον κίνδυνο να χαθεί ο διαχρονικός ενιαίος μνημειακός χαρακτήρας του έργου εάν τελικά τα αρχαία αποσπαστούν με τεράστια ευθύνη απέναντι στη διεθνή κοινότητα.”

Ο αρχιτέκτων - μηχανικός, Βασίλης Κονιόρδος, πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο μέρος των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου είναι "από ευπαθείς τοιχοποιίες, αποτελούμενες από φθαρτά οικοδομικά υλικά που δεν αντέχουν στη διάλυση και επανασύσταση τους, λαμβάνοντας υπόψη και τη γήρανση των υλικών. Έτσι, οποιαδήποτε διάσπαση και μετατόπιση τους, στην περίπτωση της απόσπασης και μεταφοράς τους, θα αποτελέσει εργασία με μεγάλο ρίσκο. Η προσπάθεια επανασύστασης in situ, μετά την απόσπαση τους, θα έχει ως αποτέλεσμα αισθητικά τη δημιουργία μιας εικόνας σκηνικού".

Με σημερινό δημοσίευμα της τέλος, η εφημερίδα των Συντακτών παρουσιάζει ολοκληρωμένη μελέτη που είχε υποβληθεί από την εταιρεία «Άκτωρ» στην «Αττικό Μετρό» και προβλέπει ανάδειξη in situ των αρχαιοτήτων, τονίζοντας ότι έχουν γίνει και έργα κόστους πάνω από 5 εκατ. ευρώ, προς αυτή την κατεύθυνση.

Το σίγουρο είναι ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης για μία ακόμη φορά διχάζει την πόλη.