Φρούριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Ισχυρά αστυνομικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ αλλά και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Βόρεια Ελλάδα καθώς και την Αθήνα θα επιστρατευθούν καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει και το ειδικό μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιείται ως μέτρο καταστολής και εκτοξεύει νερό.
Τον αστυνομικό σχεδιασμό συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη με θέμα το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. 
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη στις 19:30, ενώ, για τις 19:00 είναι το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνουν στον Λευκό Πύργο η «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες». Επιπλέον, στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού  χώρου, ως απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. 
Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας των διαδηλώσεων, η πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ θα μείνει κλειστή από τις 17.00 και μετά