Φαντασμαγορική και φέτος η "οικολογική πασαρέλα" της νέας παραλίας

Πλήθος Θεσσαλονικέων και επισκεπτών της πόλης παρακολούθησαν την καθιερωμένη πια "οικολογική πασαρέλα" , που πραγματοποιήθηκε απόψε στην παραλία της πόλης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.   
Με κουστούμια για την όπερα, φτιαγμένα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά και  μουσική υπόκρουση από γνωστές όπερες αλλά και πιο σύγχρονα μουσικά κομμάτια, εθελοντές και μοντέλα περπάτησαν μπροστά στο κοινό, κλέβοντας τις εντυπώσεις αλλά και  θερμό χειροκρότημα.  Δημιουργίες, εμπνευσμένες από διάσημες όπερες, φτιαγμένες με ευφάνταστα υλικά όπως φελιζόλ, ψάθα, χαρτί, ρολό από χαρτί, κορδέλες, φτερά, δίχτυ δημιούργησαν μία φαντασμαγορική πασαρέλα, εντυπωσιάζοντας με την ευρηματικότητα και την ικανότητα των δημιουργών τους.
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά,  διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο, ο σύλλογος “Οι φίλοι της Νέας Παραλίας”
«Η όπερα είναι το θεατρικό κείμενο που τραγουδιέται. Συνδυάζει τα μέσα της φωνητικής και της οργανικής μουσικής με την ποίηση, το θέατρο, την ηθοποιία και την παντομίμα, τη σκηνογραφία και τα κουστούμια. Η συνένωση των ετερόκλητων αυτών στοιχείων σε μία ενότητα είναι ένα ζήτημα που έχει βασανίσει μερικά από τα καλύτερα μυαλά της ιστορίας της μουσικής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.
Οι «Φίλοι της νέας παραλίας» είναι ένα  συλλογικό σχήμα, ριζωμένο στην επιθυμία, τη σκέψη και τη δράση ανθρώπων που πιστεύουν ότι μια καλύτερη αστική πραγματικότητα είναι εφικτή. Μέσα από την έρευνα, τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό στοχεύουν στο  να υποστηρίξουν την εμπειρία συλλογικής κατοίκησης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πολύτιμο δημόσιο χώρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.