Εργαστήριο Συμβουλευτικής Γονέων στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Η σεξουαλική αγωγή των παιδιών, βρίσκεται στο επίκεντρο του εργαστηρίου Συμβουλευτικής Γονέων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στην Πυλαία. Το εργαστήριο -που περιλαμβάνει τέσσερις δίωρες συναντήσεις και απευθύνεται σε γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας- συνδιοργανώνουν το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής.
 
Αναλυτικά στις τέσσερις συναντήσεις προβλέπονται τα παρακάτω:
• 1η συνάντηση: Γνωριμία. Συγκέντρωση αιτημάτων γονέων. Συζήτηση της έννοιας της σεξουαλικότητας.
• 2η συνάντηση: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ίδιων των γονέων ως παιδιά. Δυσκολίες και ανασταλτικοί παράγοντες κατά την επικοινωνία με τα παιδιά σε σχέση με ζητήματα σεξουαλικότητας.
• 3η συνάντηση: Η σεξουαλική ανάπτυξη κατά τη βρεφική, νηπιακή, παιδική και εφηβική ηλικία. Τι να αναμένουν οι γονείς σε κάθε αναπτυξιακή περίοδο και ποιοι είναι οι κατάλληλοι τρόποι επικοινωνίας.
• 4η συνάντηση: Κίνδυνοι σχετιζόμενοι με τη σεξουαλική συμπεριφορά. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μη επιθυμητή εγκυμοσύνη, σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Πρόληψη και η στάση των γονέων. Κλείσιμο και αξιολόγηση εργαστηρίου.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη έως την 01/11/2018. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινότητας και η συμμετοχή δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη
Διεύθυνση: Αγίου Χριστοφόρου 1, 55535 Πυλαία (κτίριο Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας)
Τηλέφωνο: 2310 909216 - Email: [email protected]