Επίτιμος διδάκτορας ΑΠΘ ο Σπ. Σακκάς

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο διεθνούς φήμης λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος Σπύρος Κ. Σακκάς. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00.
«Ο Σπύρος Κ. Σακκάς, κορυφαίος ερμηνευτής της μουσικής και του θεάτρου, αφιέρωσε τη ζωή του στις τέχνες και τη διδασκαλία της φωνητικής μουσικής. Το έργο του, κατ’ εξοχήν οικουμενικό και πρωτότυπο, αποτελεί δείγμα ενός εμπνευσμένου καλλιτέχνη και αφοσιωμένου δασκάλου. Ερμήνευσε δημιουργίες της σύγχρονης μουσικής σε διεθνές επίπεδο, αποτυπώνοντας μέσα από τη νεότερη φωνητική δεξιοτεχνία του το σύγχρονο πνεύμα της εποχής του. Η ακτινοβολία του ονόματός του επισφραγίζεται από τις παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις του στον χώρο της διεθνούς μουσικής πρωτοπορίας και τις γόνιμες συνεργασίες του με τους σπουδαιότερους συνθέτες του 20ου αιώνα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ημερίδα
Παράλληλα, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2008 και ώρες 10:30-19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, θα διεξαχθεί από τον νέο Επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ, βαρύτονο, Σπύρο Κ. Σακκά, «Ημερίδα Φωνητικής Τέχνης», ενώ το απόγευμα, στις 20:00 θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο η συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο «Στον φίλο μας τον Μάνο». Στη συναυλία συμμετέχουν ο Σπύρος Σακκάς, η Ομάδα Εργαστηρίου Φωνητικής Έρευνας, το μουσικό σχήμα Plaza Ensemble και οι μουσικοί Νίκος Ζάρκος (κιθάρα) και Κώστας Χάρδας (πιάνο).
Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310 991817.