Διπλά εγκαίνια κοινωνικών δομών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με δυο νέες δυναμικές παρεμβάσεις του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης έρχεται να διευρύνει και να εμπλουτίσει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως επίσης να αναβαθμίσει και τις ποιοτικές συνθήκες προσχολικής εκπαίδευσης των παιδιών. Πρόκειται για τον πλήρη εξοπλισμό του Δημοτικού Ιατρείου της Δ.Ε. Πεύκων και την πλήρη ανακατασκευή του αύλειου χώρου και την ανακαίνιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της οδού Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών, όπου φιλοξενούνται συνολικά 130 παιδιά. Και οι αναμορφωμένες αυτές δομές θα αποδοθούν και επίσημα σε χρήση στους μικρούς και μεγάλους συνδημότες και συμπολίτες μας μετά την προγραμματισμένη τελετή των εγκαινίων που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα. 
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, στις 11:30 το πρωί, θα γίνουν τα εγκαίνια του σύγχρονου ανασχεδιασμού και της πλήρους ανακατασκευής του αύλειου χώρου του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου, η οποία έχει μετατραπεί σε μια φανταστική Παιδική Χαρά για τα παιδιά του Σταθμού. Ένα κάστρο κι ένα καράβι άλλης… εποχής, μέσα σε ένα πολύχρωμο και ασφαλές περιβάλλον, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που εμπλουτίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο την αυλή των μικρών παιδιών, και τα οποία, σε συνδυασμό με τα άλλα ασφαλή και ευφάνταστα παιχνίδια, θα εξακοντίσουν την απόλαυση του παιχνιδιού των παιδιών, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργική φαντασία παιδιών και εκπαιδευτικών. 
Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δε, που γίνεται με οδηγό τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και προϋποθέσεις, ολοκληρώνεται με τη γενική αναβάθμιση και ανακαίνιση των εσωτερικών λειτουργικών χώρων του κτιρίου του Παιδικού Σταθμού που προηγήθηκε.
 
Εξοπλισμός Δημοτικού Ιατρείου
Την επόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου στο ΚΑΠΗ των Πεύκων, που συμπίπτουν με τον αγιασμό για τη νέα περίοδο.
Στον χώρο του ιατρείου, όπου υπήρχε σύγχρονος υπερηχογράφος, τοποθετήθηκε επίσης σύγχρονος εξοπλισμός οφθαλμιάτρου και Ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ),  εξασφαλίζοντας πλέον στα μέλη του ΚΑΠΗ τη δυνατότητα εξυπηρέτησης χωρίς ταλαιπωρία.
Να σημειωθεί ότι το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών αποτελείται από τρία οργανωμένα και πλήρως εξοπλισμένα κέντρα (Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα) και άλλα επτά ιατρεία που λειτουργούν στα κατά τόπους ΚΑΠΗ. Αυτά στελεχώνονται από 35 ιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων και δυο συνεργαζόμενα μικροβιολογικά εργαστήρια που εξυπηρετούν ανασφάλιστους, με το σύνολο των ωρών λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων ξεπερνούν πλέον τις 2.700 ώρες μηνιαίως.
Τελευταία, το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που ξεπερνούν τις 10.000, διευρύνθηκε με μια ακόμη ειδικότητα. Πρόκειται για μια λογοθεραπεύτρια που ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου εξαιτίας κάποιου εγκεφαλικού επεισοδίου, κατόπιν ραντεβού μετά από ειδική γνωμάτευση νευρολόγου.