ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ Στην τελική ευθεία τα έργα αποχέτευσης στην Αγία Παρασκευή

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής του δήμου Θέρμης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οικείου δήμου, η σχετική άδεια έχει ήδη δοθεί και το έργο, που είναι προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 23 Νοεμβρίου.
“Μετά την υπέρβαση εμποδίων, που αφορούσαν τη διέλευση αγωγών από γη ιδιωτών, και έπειτα από τη δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση γης από το υπουργείο Γεωργίας στον δήμο Θέρμης, ένα μεγάλο έργο φτάνει στην τελική του φάση και συμπληρώνει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ του μεγάλου σχεδιασμού του δήμου Θέρμης”, ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης Απόστολος Τσολάκης.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί τα έργα αποχετευτικού δικτύου Καρδίας και Τριλόφου, προϋπολογισμού 7,35 εκατ. ευρώ, και Βασιλικών, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.
Επίσης, έχουν δημοπρατηθεί και έχουν εγκατασταθεί ανάδοχοι για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σουρωτής, προϋπολογισμού 2,34 εκατ. ευρώ, όπως και για την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών στα αποχετευτικά δίκτυα Καρδίας και Τριλόφου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Παράλληλα, ο δήμος Θέρμης υπέβαλε φάκελο για την ένταξη σε πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών των έργων για το αποχετευτικό δίκτυο της Λακκιάς, προϋπολογισμού άνω των δύο εκατ. ευρώ. 
Στο μεταξύ, αυτή την περίοδο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θέρμης επικαιροποιούν τον φάκελο της μελέτης για τον νέο βιολογικό, προϋπολογισμού άνω των 9 εκατ. ευρώ, που θα υποδέχεται τα λύματα των οικισμών Θέρμης, Τριαδίου, Νέας Ραιδεστού, Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου της δημοτικής ενότητας Θέρμης όπως και Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής, Σουρωτής και Λακκιάς της δημοτικής ενότητας Βασιλικών.