Αυστηρή προειδοποίηση Εισαγγελέα για τους καταστηματάρχες στο "Καπάνι"

Με απομάκρυνση από την αγορά “Καπάνι” απειλεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς, όσους καταστηματάρχες δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, με τη συμμετοχή του προέδρου των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, Χρήστου Νικολόπουλου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, ο εισαγγελικός λειτουργός έθεσε τις δύο πλευρές προ των ευθυνών τους, ζητώντας να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα, που θα εξασφαλίσουν την μόνιμη υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων στην αγορά Βλάλη. Σε διαφορετική περίπτωση, φέρεται να κατέστησε σαφές ότι η ιστορική αγορά απειλείται με κλείσιμο.
    Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη ανέλαβε ο ίδιος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενημέρωση που έλαβε από τον ΕΦΕΤ κι ενώ είχε προηγηθεί το «καμπανάκι» κινδύνου του Φορέα για το μέλλον της αγοράς, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Μεταξύ αυτών που πρότεινε ο ΕΦΕΤ είναι η ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού, η αυστηρή και αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου κατά τη διάρκεια της νύχτας, η επιδιόρθωση δαπέδων και οροφής, η συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα, η ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά, η κατάργηση των υπογείων αποθηκευτικών χώρων, ο ευπρεπισμός των καταστημάτων με την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού κ.ά.
  
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και περιβάλλοντος δήλωσε ότι αν και η αγορά είναι ιδιωτική, ο δήμος ενδιαφέρεται όχι μόνο να μην κλείσει αλλά και να αναβαθμιστεί . Ο κ.Παππάς πρόσθεσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις δημοτικές υπηρεσίες να βελτιώσουν άμεσα τον ηλεκτροφωτισμό, την αποκομιδή των απορριμμάτων και ό,τι άλλο απαιτείται για να αναβαθμιστεί το «Καπάνι» και αναφέρθηκε σε πρόγραμμα ύψους 1,5-2 εκατ. ευρώ, που αφορά τα κλειστά κέντρα εμπορίου και θα αναβαθμίσει συνολικά την αγορά της πόλης.