Αποστείρωση αέρα και επιφανειών στα δημοτικά πολυϊατρεία του δήμου Νεάπολης Συκεών

Με την αξιοποίηση της τελευταίας τεχνολογίας και των πλέον σύγχρονων μέσων και μεθόδων ενισχύει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το περιβάλλον υγιεινής και ασφάλειας σε κρίσιμες και ευαίσθητες κοινωνικές δομές, και μάλιστα εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19. Πρόκειται για τις μεταφερόμενες συσκευές αποστείρωσης αέρα και επιφανειών μέσω λαμπτήρων τεχνολογίας UVC (υπεριώδες φως) και PCO (φωτοκαταλυτική οξείδωση), όπως και μέσω των σταθερών συσκευών κλειστού τύπου που αξιοποιούν τις ίδιες τεχνολογίες. Αυτές εξασφαλίζουν την αποστείρωση-εξυγίανση του αέρα από παθογόνους μικροοργανισμούς, VOCs, αλλεργιογόνα, ιούς, μύκητες, βακτήρια και δυσάρεστες οσμές, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του αέρα σε κλειστούς χώρους.
Στο πλαίσιο ειδικής σύμβασης του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) με   εξειδικευμένη εταιρία, πραγματοποιήθηκε  ολοκληρωμένη αποστείρωση στο σύνολο των χώρων των κτιρίων όπου στεγάζονται τα Δημοτικά Πολυϊατρεία στη Δ.Ε. Νεάπολης (Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης) και Δ.Ε. Συκεών (Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών), και τα οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες ηλικιωμένοι και ασθενείς για ιατρικές εξετάσεις και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι χώροι, όπως επίσης και το σύνολο των δημοτικών ιατρείων που στεγάζονται στα υπόλοιπα επτά ΚΑΠΗ, απολυμάνθηκαν και από άλλα ειδικά συνεργεία απολύμανσης με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού  COVID-19, απολύμανση που κάλυψε συνολικά 150 κτίρια και δομές του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε όλη του την έκτασή του (σχολεία, γυμναστήρια, διοικητικές υπηρεσίες, εκκλησίες, κ.λπ.).
«Η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των συμπολιτών μας που επισκέπτονται τις δομές του διευρυμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Για αυτό και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και τεχνολογία που μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες, δυνατότητα που μας εξασφαλίζει το υγιές ταμείο του δήμου μας» δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μέσα σε επτά ημέρες αποστειρώθηκαν όλοι οι χώροι, από τα ιατρεία, τους χώρους αναμονής, τους χώρους υγιεινής (WC) και τα ασανσέρ, με τις ειδικές συσκευές λαμπτήρων να μεταφέρονται από χώρο σε χώρο. Αυτό συνέβη αφού οι εξειδικευμένοι εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρίας προχώρησαν στη συντήρηση των συσκευών και στη τοποθέτηση νέων λαμπτήρων  που διαθέτουν τις τεχνολογίες  UVC  και  PCO. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο με τις μετακινούμενες συσκευές λαμπτήρων, ενώ οι χώροι παραμένουν προστατευμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από τις σταθερές συσκευές τεχνολογίας UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης (PCO), που είναι τοποθετημένες σε επιλεγμένα σημεία-θέσεις.