Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ

Μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 1 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Η διοίκηση του ΕΚΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει, στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ).
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ «τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της. Η βίαιη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία. Μια συνολική και καθολική υποβάθμιση, με τη μορφή κατακρήμνισης για την εργασία και την οικονομία, χωρίς σταματημό αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές Λιτότητας και Εσωτερικής Υποτίμησης.
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ οφείλουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα του Ε.Κ.Θ. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, αλλά ημέρα απεργίας, μνήμης, τιμής και αγώνα για τους εργαζόμενους. Στις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων πρέπει ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ να απαντήσουμε δυναμικά».