Αγώνας δρόμου στις λουτροπόλεις της Β. Ελλάδας για την εξασφάλιση πιστοποίησης του ΕΟΤ

Με λουκέτο απειλούνται τα λουτρά Αριδαίας του δήμου Αλμωπίας, γνωστά ως λουτρά Πόζαρ, καθώς στερούνται του ειδικού σήματος του ΕΟΤ. Η νέα δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει την ημερομηνία της ερχόμενης Παρασκευής 11 Οκτωβρίου όπου και θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την ειδική άδεια προκειμένου να μην σφραγιστούν τα δημοτικά λουτροκαταστήματα από το υπουργείο Τουρισμού.

Να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την λήψη του απαραίτητου σήματος του ΕΟΤ που θα τους επιτρέψει να λειτουργούν νόμιμα, καλούνται και οι διαχειριστές των λουτρών του Λαγκαδά και της Νέας Απολλωνίας, στη Θεσσαλονίκη. Καμία από τις δύο λουτροπόλεις δεν διαθέτει σήμερα το ειδικό σήμα, καθώς δεν πληρούν ορισμένες από τις προϋποθέσεις.
Η διοίκηση του δήμου αναζητά λύσεις για τη συνολική αναβάθμιση του χώρου, χωρίς να αποκλείει και την εμπλοκή ιδιωτών, με τελικό στόχο και τη λειτουργία του ξενοδοχείου, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί πριν από περίπου πέντε χρόνια.
Σημαντικότερες δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή του δήμου Βόλβης. Τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας σταμάτησαν να λειτουργούν από τον περασμένο Μάρτιο λόγω του χρέους 135.000 ευρώ στη ΔΕΗ και φυσικά δεν διαθέτουν ούτε το απαραίτητο σήμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Σήμερα, από τις περίπου 20 πηγές που λειτουργούν στη Βόρεια Ελλάδα τους χειμερινούς μήνες, οι 11 έχουν λάβει το ειδικό σήμα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, τρία επενδυτικά σχήματα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαχείριση των λουτρών και αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος μέχρι το τέλος του χρόνου.